Gazete Vatan Logo

Çarşaflı, bombalı, MP5’li kuyumcu soygunu!

Pendik’te biri çarşaflı iki erkek soyguncu, kuyumcuyu kana buladı. Polisle çatıştı. Kuyumcu dükkanının sahibi Şakir Bilgin’in babası Rıfat Bilgin ve soyguncuları engellemek isteyen Yetkinay Urtekin hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı

Kuyumcuların korkulu belası olan soyguncular, dün İstanbul Pendik’te yine dehşet saçtı. Biri çarşaflı iki erkek soyguncu Pendik Güllübağlar Mahallesi’ndeki kuyumcu dükkanının sahibi Şakir Bilgin ve babası Rıfat Bilgin’i ateş ederek yaraladı. Soyguncular, önce üzerlerindeki uzun namlulu MP5 marka silah ve iki adet tabancayı kullanarak kuyumcu 46 yaşındaki Şakir Bilgin ile o sırada işyerinde bulunan babası Rıfat Bilgin’den vitrindeki altınları istediler. Ancak baba Rıfat Bilgin soygunculardan birinin beline sarılarak etkisiz hale getirmek istedi. Bu sırada silahlar patladı ve baba oğul Bilginler yaralandılar. Soyguncular kuyumcudan çıkarken kendilerini demir sopayla engellemek isteyen Yetkinay Urtekin adlı bir genci de uzun namlulu silah ve tabancalarla ateş ederek yaraladılar.

Mahalleliden soygunculara taş!

Soyguncular kaçmaya calışırken üzerlerine mahalleliden çöp ve taş yağdı. Dükkanın bulunduğu binada oturan bir kadın ise üst kattan soyguncuların üzerine çöp kutusu ve mermer parçaları attı. Altınları pembe renkli bir çantaya koyan soyguncular, Esenler Mahallesi’ne geldikleri sırada bir otomobil tarafından takip edildiklerini anlayarak ateş açtılar.

Motorları devrildi yaya kaçtılar

Olay yerinden motosiklet ile kaçan soyguncular, kendilerini takip eden bu vatandaşın otomobiliyle motosikletlerine çarpması sonucu yere düşerek bu kez yaya olarak kaçmaya devam ettiler. Bu sırada Mesut Demirtaş adlı bir inşaat işçisini rehin alan soygunculardan Ali Haydar Yıldız, polisle silahlı çatışmaya girdi. Yıldız daha sonra yaralı ele geçirildi. Kaçmaya çalışan Cem Gül de kısa süre içerisinde yakalandı.

Minibüste boru tipi bombalar

Soyguncular, motosikletleri devrilince kaçışta kullanmak üzere park ettikleri minibüsün bulunduğu Turna Sokağı’na geldi. Polisler, plakalı olmayan minibüse binen soyguncuları sıkıştırdı. Çarşaf giyen soygunculardan 34 yaşındaki Cem Gül, minibüsten inerek kaçtı. Üzerindeki çarşafı dereye atan Gül, bir evin bahçesinde kıskıvrak yakalandı. Aynı yaştaki diğer soyguncu Ali Haydar Yıldız, polislere ateş etti. Yıldız, çıkan çatışma sırasında yakındaki inşaatta çalışan Mesut Demirtaş’ı rehin aldı. Polisle girilen çatışmada soyguncu ile rehin aldığı inşaat işçisi yaralandı. Çatışmanın ardından minibüste inceleme yapan polis, iki adet boru tipi bomba buldu. Bombalar uzman ekip tarafından imha edilirken yaralı soyguncu Ali Haydar Yıldız’ın daha önce terör suçundan poliste kaydının olduğu öğrenildi.

Polise MP5 tüfekle kurşun yağdırdı

Soyguncu Ali Haydar Yıldız (solda yerde yatan), vurularak etkisiz hale getirildi. Rıfat Bilgin ve Yetkinay Urtekin ise (sağ üstte) soyguncuların kurşunuyla hayatını kaybetti.

Cesur vatandaş motorlarına çarptı

Soyguncular, kuyumcudaki olayı görüp otomobille peşlerine düşen bir vatandaşın kendilerine çarpması sonucu, motorlarından düşerek yaya olarak kaçmaya başladı.

Hastaneden acı haber geldi

Kuyumcuda yaşanan arbede sırasında iki kurşun Şakir Bilgin’in koluna isabet etti. Kuyumcu Şakir Bilgin’in babası Rıfat Bilgin ise kalbine isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Akşam saatlerinde ise hastaneden acı haber geldi. Rıfat Bilgin ile Yetkinay Urtekin’in hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Soyguncular, örgüt bağlantısından şüphelenildiği için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüler. 1’i soyguncu 5 yaralı, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ele geçirilen silahlar ve Ali Haydar Yıldız’ın bağlantıları nedeniyle soruşturmaya İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü el koydu. İki zanlı, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki şube müdürlüğüne götürüldü.

Haberin Devamı