Gazete Vatan Logo

Çarpıcı iddia!

Şişli'de başlayan Sarıgül-İnönü kavgası CHP'yi birbirine kattı. İstanbul'daki belediye başkanları İl Başkanı Karayalçın'a, 'Olaylar bizi rezil etti' dedi.

CHP'de işler karışık... Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı olan Emir Sarıgül arasında başlayan kavga kısa sürede alevlenmişti. Polemiğe baba Mustafa Sarıgül'ün de katılmasıyla atışma büyüdü. Şişli Belediyesi'ndeki Sarıgül-İnönü krizi İstanbul geneline de yayıldı. İstanbul’daki CHP’li belediye başkanları önceki gün yeni atanan İl Başkanı Murat Karayalçın'la bir araya geldi.Akşam'ın iddiasına göre; Hayri İnönü’nün olmadığı görüşmeye Sarıgül-İnönü çekişmesi damga vurdu. Başkanların tamamına yakını Karayalçın’a, çekişmeden son derece rahatsız olduklarını bildirdi.

'GENEL MERKEZE İLETECEĞİM'

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda bir belediye başkanı, "Mustafa Sarıgül ile Emir Sarıgül partiden ihraç edilsin. Hayri İnönü de istifa etsin. Basında çıkan haberlerden sonra İnönü’nün bir an önce istifa ederek milletvekili olmasının önü açılsın. Sarıgül’ün ihracından sonra Meclis'ten bir kişi oylamayla Şişli’nin başına getirilsin” dediği öğrenildi. CHP’li başkanın bu önerisine diğer katılımcıların da tamamına yakını destek verdi. Sadece Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın sessiz kaldığı, Karayalçın’ın da "Öneriyi genel merkeze ileteceğim" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı