Gazete Vatan Logo

Caroline Giraud Koç kimdir?

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç yönetime geçti. Peki Caroline Giraud Koç kimdir? Koç Holding JYönetim Kurulu üyesi olan Caroline Giraud Koç hakkında detaylı bilgiler.

Caroline Giraud Koç kimdir?

1 Ocak'ta kalp krizi geçirip ölen Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç (47) Koç Holding JYönetim Kurulu üyesi oldu.Koç Holding'in 91 yıllık tarihinde bir ilk. 21 Ocak'ta kalp krizi geçirip ölen Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç (47) Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi oldu. Böylece ilk kez bir 'gelin' yönetimde yer alacak Öte yandan İnan Kıraç ile uzun süredir hasta olan Suna Kıraç'ın 31 yaşındaki kızları İpek Kıraç da ilk kez yönetime girdi.

Caroline Giraud Koç kimdir?

1969 doğumlu olan Caroline Giraud, İzmir’in en tanınmış ailelerinden biri olan Giraud’ların kızıdır. Büyükbabasından dolayı Fransa kökenlidir. Büyükbabasının dedesi Fransa’dan göç ederek İzmir’e yerleşmiştir. Ailesi İzmir’e geldikten sonra 1700’lü yıllarda pamuk, yün, iplik işine girmiş, kısa sürede bu işin ticaretini yapmaya başlamış.

Caroline Giraud kendini bildi bileli ailesi bu işle uğraşmakta ve şu an İzmir’de bulunan İzmir Yün Mensucat’ın sahibidir. Çok küçük yaşlardan itibaren Modayı yakından takip etmeye başlamış. Hayvanlara olan aşırı düşkünlüğü nedeniyle gençlik yıllarında veteriner olmaya karar vermiş ancak zamanla bu kararından vazgeçerek aile büyüklerinin yönlendirmeleriyle Boston’da İşletme okumaya başlamıştır. Onun için İşletme okumak, hayatın her alanında bilgi sahibi olmak anlamına gelmekteydi.

Haberin Devamı

Ancak okulu bitirir bitirmez henüz 21 yaşında iken o yıllarda Türkiye’nin önde gelen ailelerinden Koç ailesinin oğulları Mustafa Koç’a aşık olmuş, bu gelişmenin hemen ardından da evlenmiştir.

Evliliğinin ilk yıllarında çocuk sahibi olmadı. Kayınpederi Rahmi Koç, onun için ilgi duyduğu moda alanında bir iş kurmuştur. İngiliz tarzında kıyafetler satan erkek giyimin öncülerinden Edwards’ın ilk şubesini Hisar’da açmıştır. Dört yıl boyunca çalışmalarına devam etmiş, ilk kızı Esra doğduktan sonra ise bir süre ara vermiştir. İkinci kızı Aylin’in dünyaya gelmesinin ardından çalışma hayatına yeniden atılmıştır. Çocukları henüz küçük yaşlarda olmasına rağmen yoğun bir şekilde kendini çalışmaya adayan Caroline Giraud, uzun süredir üzerinde çalıştığı bir projeyi hayata geçirdi. Play Barn projesi kapalı yerlerde çocuklar için Oyun alanı oluşturmak. Çalışmayı çok seven Caroline Giraud, yaptığı açıklamalarda sürekli insanlığa faydalı birşeyler yapmadığı zamanlarda kendini mutsuz hissettiğini belirtmiş.

Haberin Devamı

Caroline Giraud, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile evlidir. Bu evliliğinden Esra ve Aylin adında iki kız çocuğu vardır.

Azmi ve çalışkanlığı ile büyük işler başaran Caroline Giraud, son projesi bir ev tekstil markası olan Haremlique’yi hayata geçirmiştir.