Gazete Vatan Logo

Carlton Otel ihalesi yarın yapılıyor

TMSF, Halis Toprak'a ait olan Carlton Otel arsasını yarın satışa çıkaracak.

Boğaz'ın tek satılık arazisinin talipleri arasında yer alan Rus milyarder Roman Abromoviç arsaya konut yaptırmak istiyor.

Boğaz'ın tek satılık arazisinin diğer talipleri arasında Ahmet Nazif Zorlu ve Şeyh Maktum yeralıyor.

Halis Toprak'a ait olan ve Carlton Otel arsası olarak bilinen arazi, Yeniköy'deki Sait Halimpaşa Yalısı'nın bitişiğinde yer alıyor. Arazi, dünyanın en pahalı evlerinden biri olarak gösterilen Erbilgin Yalısı'na da çok yakın.

TMSF tarafından satışa çıkarılacak arazinin talipleri arasında Halis Toprak'ın Londra'daki malikanesini satın alan Rus milyarder Roman Abramoviç ile İstanbul'daki arazi satışlarıyla adları gündeme gelen Ahmet Nazif Zorlu ve Şeyh Maktum yeralıyor.

İhaleye katılacak diğer isimler, Antalya Kundu'da 200 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en lüks otelini yapacak olan Lukoil'in ortağı Rus milyarder Telman İsmailov, Kutman-Ofer Grubu, İstanbul'da butik otel yapmak isteyen Versace Grubu'nun patronu Santo Versace, İngiliz Ottoman Fund, Sevil Sabancı ve Ömer Sabancı.

İETT arazisini satın alan Şeyh Maktum'un şirketi Emaar, araziye Armani Otel yapmayı planlıyor. Boğaz kenarındaki araziye yapılacak otelin en fazla 5-6 katlı olabileceği belirtiliyor.

Rus milyarder Abramoviç ise kendine konut yaptırmak istiyor.

İhale sonrası, arazinin metrekare fiyatının en az 20 bin dolara ulaşması bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse, Carlton Otel arsası metrekare fiyatı açısından Türkiye'nin en pahalı arazisi olacak.

Daha önce ihaleleri yapılan Karayolları arazisinde metrekare fiyatı 8 bin 290 dolar, İETT Garajı'nda ise yaklaşık 18 bin dolar olmuştu.


Haberin Devamı