Gazete Vatan Logo

Çarkıfelek’in sırrı!

Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek niye en çok izlenen programlar arasında?

Mehmet Ali Erbil, yılların sunucusu... Erbil, ne zaman, nasıl bir espri yapacağı üç aşağı beş yukarı belli bir şovmen... Erbil’in sunduğu “Çarkıfelek” de televizyonların en uzun soluklu, ama bir o kadar da eski yarışmalarından biri... Her şeyi çok çabuk tükettiği söylenen televizyon izleyicisi nasıl oluyor da ne Erbil’den vazgeçiyor, ne de sunduğu “Çarkıfelek”ten? Erbil’in sunduğu “Çarkıfelek”in hâlâ Türkiye’nin en çok izlenen yapımlarından biri olması, en ince ayrıntısına kadar incelenmesi gereken bir konu değil mi? Bence öyle... Ama bunu yapmak yerine, “İnsanlar hâlâ Mehmet Ali Erbil’i ve onun sunduğu Çarkıfelek’i izlemesini aklım almıyor?” diye kestirip atıyor bizimkiler! Oysa Erbil’i ve “Çarkıfelek”i birkaç gün izleseler, insanların hâlâ niye ünlü şovmeni ve sunduğu yarışmayı niye izlediğini görecekler. Bir kere Erbil’in de sunduğu programın da sürekli kendini yenilediğinden bihaberler... Fırsat buldukça Erbil’in sunduğu “Çarkıfelek”i izliyorum, izlerken de eğleniyorum. Erbil, gündemi çok iyi takip ediyor ve konjonktüre uygun espriler üretiyor.

Altunok’u öpücük manyağı yaptı!

“Çarkıfelek” bir yandan da ha bire Türkiye’yi geziyor, seyircinin ilgisini taze tutuyor. “Çarkıfelek”e katılan yarışmacı kızlar bile işi çözdüler! “Çarkıfelek”e süper miniler ve dekolte kıyafetler giyerek geliyorlar. Hepsi de “kapı gıcırtısına” oynayan tipler. Erbil’in bir komutuyla kendilerini piste atıp, dakikalarca dansözler gibi göbek atıyorlar. Erbil, dişine göre birini bulduğunda da onunla bir güzel eğleniyor. Erbil, sadece yarışmacılara takılmıyor. Erbil’in son günlerdeki oyuncağı ise oyuncu Mehtap Altunok... TV seyircilerinin “Beyaz Gelincik”, “Genco” ve “Doktorlar” gibi dizilerden tanıdığı Altunok, şimdilerde “Çarkıfelek”in Carrefour standında modellik yapmaya çalışıyor, ama ne mümkün. Çünkü Erbil, onu “öpücük yağmuru”na tutuyor. Altunok, Carrefour’un kampanya ürünlerini tanıtmaya çalıştıkça Erbil, “Öpücem, öpücem” diye ha bire onu sıkıştırıyor ve her seferinde de amacına ulaşıyor. Ayrıca Erbil, eskisi gibi “Mehmet Ali Bey, yardım edin lütfen” diye yarışmacıları yalvartmıyor. Erbil, artık bol keseden hediye dağıtıyor. Bunlar da, izleyicinin Erbil’li “Çarkıfelek”i tercih etmesine yetiyor.

Böyle sarışınları ödüllendirmeli!

FOX’ta ekrana gelen “Mehmet Ali Erbil’le 50 Sarışın”da yarışmacılara şöyle bir soru yöneltildi: “Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirleri hangi ilimizden denize dökülüyor?” “50 Sarışın” malum, “Hem sarışınım, hem akıllıyım. Büyük ödül benim olmalı” diyenlerin katıldığı bir yarışma. İşte o yarışmacılardan birinin bu soruya verdiği yanıt “akıllara zarar” denir ya, aynen öyleydi. Çünkü “Sarışın” kızımız, “Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirlerinin denize döküldüğü il neresidir?” sorusuna “Avşa” diyerek yanıt verdi. Yarışmacının, doğru cevap Samsun yerine denizle kıyısı olan herhangi bir ili söylemesinin su götürür bir tarafı olurdu... Hadi varsayalım ki AKP, “One munite, one munite” deyip bir gecede Avşa’yı da vilayet yaptı, ama bizim haberimiz olmadı... Ona da eyvallah... Ama Karadeniz’e dökülen iki nehri yüzlerce kilometre uzatıp Marmara Denizi’nin ortasındaki bir adaya götürüp bağlamayı akıl eden biri de, “Sen ne kadar zekisin öyle? Milyarlarca dolar yatırım isteyen bir işi bir kuruş bile harcamadan becerdin ya, helal olsun sana” diye ödüllendirmeliydi!

(ALİ EYÜBOĞLU - MİLLİYET)

Haberin Devamı