Gazete Vatan Logo

Cari açığa Tosun Paşa golü

Türkiye’nin yumuşak karnı cari açığa futboldan dev katkı geldi.

Cari açığa Tosun Paşa golü

Türkiye’nin yumuşak karnı cari açığa futboldan dev katkı geldi. Futbol kulüpleri başarılı olabilmek için milyonlarca euroya yabancı futbolcular getirirken, bu kez Türkiye rekor fiyatla oyuncu ihraç etti. Beşiktaş ve Milli Takım’ın yıldız golcüsü Cenk Tosun, İngiltere Premier Ligi’nin köklü kulüplerinden Everton’a

27 milyon euroya (122.5 milyon lira) transfer oldu. Beşiktaşlı taraftarların ‘Tosun Paşa’ lakabını taktığı Cenk Tosun, Türkiye’den yurt dışına giden futbolcular arasında hem transfer rekoru kırdı hem de ihracat ithalat dengesine pozitif katkı sağladı.

Tarihi tranfer Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de dikkatini çekti. Beşiktaşlı yıldızın Everton’a transferine yönelik haberlerle ilgili açıklama yapan Şimşek, “Ülkemizin cari açığına olumlu katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi. Twitter’dan açıklama yapan Şimşek, “Eğer doğru ise Cenk Tosun ve Beşiktaş’ı tebrik ederim. Ülkemizin cari açığına olumlu katkılarından dolayı da teşekkür ederim. 80 milyondan fazla nüfusu ve futbola olan muazzam ilgiyi dikkate alırsak Türkiye, futbolcu transferinde büyük net dış fazla vermeli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, cari açık 10 aylık dönemde 35.3 milyar dolar olarak gerçekleşti. 12 aylık cari işlemler açığı 41.9 milyar dolar oldu. Orta Vadeli Program’a (OVP) göre, cari açığın 2017 ‘de GSYH’nin yüzde 4.6’sına denk gelecek şekilde 39.2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.