Gazete Vatan Logo

Cari açığa ilaç gibi gelecek

Turizmde 2019 yılında rekorlar hedefleniyor. Bu yılı 39.2 milyon turist ve 32.3 milyar dolar gelirle kapatmayı hedefleyen sektörde, 2019 hedefi 41.5 milyon turist ve 35.2 milyar dolar gelir oldu. Artan turizm gelirleri cari açığın kapanmasına da katkı sağlayacak.

Cari açığa ilaç gibi gelecek

2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda Türkiye’de 2018 sonu itibarıyla 39.2 milyon yabancı turist, 32.3 milyar dolar turizm geliri hedeflenirken, 2019’da 41.5 milyon yabancı turist ve 35.2 milyar dolar turizm gelirine ulaşılacağı tahminine yer verildi. Türkiye”ye en son 2014’te 41.6 milyon turist gelmişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan programın “Turizm” başlığında 2017’de toparlanma dönemine giren Türkiye turizminde turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 24.1 artarak 37.6 milyona, turizm gelirinin de yüzde 19 artarak 26.3 milyar dolara ulaştığı anımsatıldı.

Programda, Türkiye’nin turizmde nitelikli iş gücü, tesis ve hizmet kalitesiyle uluslararası bir marka haline gelmesinin, turizm ürün ve hizmetlerinin çeşitlendirilmesi ve iyileştirilmesinin, turizm değer zincirinin her bileşeninde kalitenin artırılmasının ve sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde ekonomiye daha fazla katkıda bulunan bir sektör haline gelinmesinin temel amaç olduğu ifade edildi. Programda, sürdürülebilir bir büyüme hedeflendiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Sağlık, kongre ve kış turizmine destek
Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda sağlık turizmi başta olmak üzere, kongre, kış, kruvaziyer, golf ve kültür turizmine ilişkin altyapı eksikliklerinin tamamlanarak pazarın çeşitlendirilmesinin sağlanacağı ve alternatif turizm türlerinin gelişimi destekleneceği aktarıldı. Programa göre, turizm sektöründe dönüşümü sağlayacak, sezon süresini ve kişi başına harcamayı artırmayı amaçlayan Turizm Ana Planı’nın hazırlanması için ön çalışmalar başlatılacak.