Gazete Vatan Logo

Cappadox’ta yeni nesil keşifler

Bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen Cappadox Festivali, müzik, çağdaş sanat ve gastronomi tutkunlarını bir araya getirdi.

Cappadox’ta yeni nesil keşifler

Bu yıl 14-19 Haziran tarihleri arasında dördüncü kez gerçekleştirilen Cappadox Festivali, Volkswagen Binek Araç ana sponsorluğunda müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava disiplinlerinin bir araya geldiği etkinliklerde yerel ve ulusal yaratıcıları, tüm dünyadan 10 bin katılımcıyla buluşturdu.

Bayram tatilini kültür, sanat, eğlence aktiviteleriyle geçirmek isteyenlerin buluştuğu Cappadox’ta katılımcılar, Kapadokya’nın katmanlı doğasında Volkswagen Binek Araç markasının 4Motion özelliğine sahip Passat, Arteon, Tiguan Yeni Touareg modelleriyle test sürüşü imkanı da buldular. Festival’de tanıtımı yapılan Yeni Touareg sahip olduğu tüm yeni özelliklerin yanı sıra, son derece sessiz olmasıyla, festivalin bu yılki temasına da son derece uyumlu bir model. Yeni Touareg Kapadokya’nın farklı eşsiz güzellikleriyle bütünleşirken, coğrafyanın ulaşımı zorlaştırdığı anlarda da ziyaretçilerin festival etkinliklerinin tadını çıkarmalarını da sağladı.

Damağa da hitap etti

Festivalde özel mutfak deneyimleri de yer aldı. Şef Mustafa Otar önderliğinde, Levon Bağış ve Nilhan Aras’ın da katkılarıyla yürütülen gastronomi etkinlikleri Kapadokya coğrafyasının tatlarıyla buluştu.

Haberin Devamı

141 etkinlik gerçekleşti

İlk yılından itibaren katılımcılarıyla şekillenen Cappadox’un disiplinler arası geçişken programında bu sene Gece Seyri, Gece Atıştırması gibi yeni deneyimler de yer aldı. Cappadoxlular bu yıl da gün boyu devam eden müzik, çağdaş sanat, gastronomi, açık hava etkinliklerini, Pazar Alanı’ndaki atölyeleri ve sokak yemeklerini deneyimleme imkanı buldular.

Uçhisar, Göreme ve Ortahisar olmak üzere üç kasabaya yayılan Cappadox kapsamında canlı müzik, çağdaş sanat sergisi, sanat performansları, atölyeler, gastronomi tadımları, açık hava yürüyüşleri, bisiklet turları, koşu, yoga ve meditasyondan oluşan toplam 141 etkinlik, 9 çağdaş sanat performansı, 65 atölye, 31 konser 21 farklı mekanda gerçekleşti. “Sessizlik” teması etrafında coğrafyaya özel ürettikleri işlerinin yeraldığı, 19 eserin vadi rotasına yerleştiği Cappadox Çağdaş Sanat sergisi, Ortahisar Balkanderesi Vadisi’nde 9 Temmuz’a kadar devam ediyor. Sergiyi ücretsiz gezmek mümkün.

Haberin Devamı

Standartlarını yükseltti

Volkswagen’nin şimdiye kadar ürettiği en ilerici teknolojilere sahip olan Yeni Touareg, markanın ana sponsoru olduğu Cappadox Festivali’nin dördüncüsünde tanıtıldı. Heyecan uyandıran tasarımı ve yenilikçi kumanda, konfor ve güvenlik sistemleri ve malzeme kalitesiyle Yeni Touareg, tamamen yenilenen tasarımının yanı sıra, dijitalleşen özellikleri, gelişmiş sürüş destek sistemleri ve sürüş dinamizmi ile dikkatleri üzerine çekti. Yeni Touareg ile birlikte ilk kez tamamen Dijital Kokpiti “Innovision Cockpit” kullanıma sunuyor. 12,3 inç büyüklüğünde Dijital Gösterge Paneli “Active Info Display” ve sürücüye doğru eğimli 15 inç büyüklüğünde ekrana sahip “Discover Premium” radyo-navigasyon bilgi ve eğlence sisteminin bir araya gelmesinden oluşan sistem, dijital kumanda, bilgi, iletişim ve eğlence olmak üzere araca ait tüm fonksiyonları bir araya toplamış. Araç 106 kg daha hafif gövde ve 113 litre daha geniş bagaj hacmine sahip. Yeni Touareg, 286 PS beygir gücünde 3.0 litrelik 6 silindirli V6 motor, 8 ileri tiptronik şanzıman ve 4MOTION sürekli dört çeker sistemine sahip olarak yükselen Türkiye standartları ile 157 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla alınabiliyor.

Haberin Devamı