Gazete Vatan Logo

Çapa, Hasdal’a taşınacak

İstanbul Üniversitesi (Çapa) Tıp Fakültesi’nin mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan fakültenin Hasdal’a taşınacağını, Çapa merkezde sadece poliklinik hizmeti verileceğini açıkladı

Çapa, Hasdal’a taşınacak

Yıllardır taşınması gündeme gelen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin gideceği yer belli oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 184. dönem mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yerin Hasdal olacağını söyledi.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki törene İstanbul Üniversitesi’nin Çapa’daki mevcut yerinin fiziki ve teknik yetersizliğiyle ilgili şikayetler damgasını vurdu. İlk olarak dönem birincisi Dr. Sevilay Ertürk konuşmasında Çapa ile ilgili şikayetini dile getirdi. Anfilerin yetersizliğinden ve Çapa’daki binanın labirent gibi olmasından şikayet eden Ertürk, “Bu fakültenin hak ettiği değerin bu olmadığına inanıyoruz” dedi. Ertürk, Çapa’daki mevcut binanın yerinde yeniden yapılandırılmasını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.

Dekan: Sanki gecekondu

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Çolakoğlu da konuşmasında “ Baktığınız zaman sanki gecekonduda oturuyoruz” sözleriyle Çapa’daki binayla ilgili eleştirisini gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında bu şikayetlere değinerek Tıp Fakültesi’nin 4 yıl içinde Hasdal’daki yeni yerine taşınacağını söyledi. Erdoğan, “Çapa 110 dönüm bir arazi içerisinde. Hasdal’da 1100 dönüm bir araziyi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine tahsis etmiş bulunuyoruz. Bütün bölümleriyle hepsi orada olacak. Bizim bu şehir hastaneleri projesinin bir farklı uygulamasını orada uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde Çapa merkezde sadece poliklinik hizmeti verir hale gelecek. Eğitim, öğrencilerimiz Hasdal’daki yerde, yolun bir tarafından, çaprazda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, diğer tarafta Bezm-i Alem Sağlık Bilimleri yapılacak. Bizim artık ciddi sayıda ve oranda doktora ihtiyacımız var. Öyle zannediyor ki 4 sene sonra filan, oralar bitecektir. Proje çalışmaları, sağlık bilimlerinde uzman mimarlarla devam ediyor.”

Haberin Devamı

Devlet hastanesi inşaatı sürüyor

Çapa Tıp Fakültesi şu anda yapımı hızla devam eden 600 yataklı Sultangazi Devlet Hastanesi’nin yanında yer alacak. Temeli Ağustos 2014’te atılan Sultangazi Devlet Hastanesi 46 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde inşa ediliyor. 600 yatak kapasiteli hastane Uğur Mumcu mahallesinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Partilere genç yönetici çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında gençlere de seslenirken, “Türkiye’nin milletin birliği, vatanın bütünlüğü için her türlü fedakarlığı yapacak gençlere ihtiyacı var” dedi ve ekledi: “16 Nisan anayasa değişikliği ile seçilme yaşını 18’e düşürdük. Bu değişikliğin kağıt üzerinde olmadığını, hayata geçeceğinin örneğini de genel başkanlığına seçildiğim partimizin MKYK’sine aldığımız gençlerle bizzat gösterdiğimize inanıyorum. Aynı tavrı diğer siyasi partilerden bekliyoruz.”