Gazete Vatan Logo

Cansu, lider tırmanışını bitiremedi

Olimpos’a lider tırmanışı yaparken dengesini kaybedip uçurumda askıda kaldı. Başını çarpan Dağcılık Federasyonu Karabük Temsilcisi 22 yaşındaki Cansu Nur Özkalp, yaşamını yitirdi.

Cansu, lider tırmanışını bitiremedi

Antalya Kumluca’ya bağlı Yazır Mahallesi’ndeki Olimpos bölgesinde önceki gün gerçekleştirilen kaya tırmanış şenliği kapsamında tırmanış yapan Dağcılık Federasyonu Karabük Temsilcisi Cansu Nur Özkalp, dengesini kaybederek düştü. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Cansu Nur Özkalp, Kumluca Devlet Hastanesi’ne götürüldü ancak kurtarılamadı. Türkiye Dağcılık Federasyonu da Cansu Nur Özkalp için taziye mesajı yayımladı. Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajda, “Federasyonumuz Karabük İl Temsilcisi, spor tırmanış 1’inci kademe antrenörü ve sporcumuz Cansu Nur Özkalp Antalya’da gerçekleştirdiği tırmanış esnasında geçirmiş olduğu elim bir kaza sonrasında hayatını yitirmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz” denildi.

Cansu Nur Özkalp’in ailesi cenazeyi almak için Antalya Adli Tıp Kurumu’na geldi. Özkalp’in birlikte tırmanış yaptığı arkadaşları da morgda toplandı. Erkek kuaförü olan baba Salih Özkalp ile anne Zekiye Özkalp, morg önünde gözyaşlarıyla kızlarının cenazesini almak için bekledi. Cansu Nur Özkalp ile tırmanış yapanlardan Veli Koçak, “Lider tırmanışı yaparken dengesini kaybetti, geriye düştü. İpin yaklaşık 1 metrelik boşluğu var. Arkadan başını kayaya çarptı. Aşağı düşmedi. Askıda kaldı. Kayalıktayken sırt üstü kafasını kayaya vurdu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bilincini kaybetti

Akdeniz Üniversitesi Dağcılık Topluluğu’nun öğretim danışmanı Alkan Uğurlu da Adli Tıp Kurumu’na geldi. Uğurlu, “Genç bir arkadaşımız. Tırmanış yaparken ufak bir düşüş yaşıyor. Tırmanışta olabilen bir durum. Fakat kafasını çarptığı için bilincini kaybediyor ve müdahale ediyorlar. Hastaneye kaldırılıyor ama her türlü müdahaleye rağmen maalesef kurtarılamıyor. Acımız büyük” dedi.