Gazete Vatan Logo

Cansel'in babası özür diledi

Özgecan'ın babası hakkında "Benim mezhebim onun kadar geniş değil" diyen Cansel'in babası Mustafa K., Özgecan'ın babasından özür diledi.

Cansel'in babası özür diledi

Kayseri'de lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olan matematik öğretmeni Bayram Ö., tahliye edilmişti.

"ÖZGECAN'IN BABASI KADAR.."

Mahkemenin bu kararından sonra konuşan Cansel'in polis babası Mustafa K., "Kimse kusura bakmasın, ben Özgecan'ın babası kadar mezhebi geniş bir insan değilim" demişti. Mustafa K., konuyla ilgili Hürriyet yazarı Ayşe Arman'a konuştu:

"O ADAMA TEŞEKKÜR MÜ ETMELİYDİM"

- Başınız sağ olsun Mustafa Bey... Kızınızı ölüme sürükleyen öğretmen serbest bırakıldı. Ne hissediyorsunuz?

Üzüntü... Evlat acısı zaten insanın içini oyan bir acı. Bu büyük acının yanında, bir de müthiş bir hayal kırıklığı! 17 yaşındaki bir çocuğun hayatına mal olan birinin alacağı ceza bu kadar hafif olmamalıydı. Öfke, hayret, üzüntü, şaşkınlık, acı... Her şeyi birden hissediyorum. Duruşma salonunda da duygularımı ifade ettim. Ben bir babayım. Bir baba olarak konuştum orada. “Tehdit etti!” diye yazıldı, çizildi. Soruyorum size, 17 yaşındaki evladını kaybetmiş bir baba olarak, orada o adama teşekkür mü etmeliydim?

Haberin Devamı

ÖZGECAN'IN BABASINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Ben sizi anlıyorum, hepimizi anlıyoruz... Ama Özgecan’ın babasıyla da ilgili bir şeyler söylediniz...

Evet, adliye çıkışında da öfkeyle, “Benim mezhebim onun kadar geniş değil!” dedim. “Onun kadar soğukkanlı olamıyorum” demek istedim. Ama kastımı aştım. Çirkindi söylediğim laf. Lütfen ondan özür dilediğimi de yazar mısınız?"