Gazete Vatan Logo

Cannes’da İstanbul zamanı

Cannes kentinde bugün başlayan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM’de 4 gün boyunca Türkiye rüzgarı esecek.

Cannes’da İstanbul zamanı

Fransa’nın güneyindeki Cannes kentinde her yıl 21 bin gayrimenkul profesyonelini bir araya getiren dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM bugün başlıyor. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmaları, en yeni projeler ve en geniş katılımla fuarda Türkiye rüzgarı estirecek.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) da Cannes’da 89 ülkeden uluslararası gayrimenkul sektörü profesyoneline yaptığı İstanbul tanıtımını, Avrupa başkentleri ölçeğine taşıyacak. İTO, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı’nın alanını bu yıl ikiye katlayarak 685 metrekareye yükseltti. İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın verdiği bilgiye göre, İstanbul Çadırı MIPIM’de Londra ve Paris çadırlarının tam ortasında bulunacak. İstanbul Çadırı’nda 4 gün boyunca dünyanın en etkili 21 bin gayrimenkul profesyoneli ağırlanacak.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM Fuarı’nın İstanbul’un gayrimenkul ve inşaat projelerinin dünyaya tanıtılmasında stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, “Herkesi, Türk konukseverliğinin sıcak atmosferinde bir Türk kahvesi içmeye bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

4 mevsim İstanbul

Çağlar, “Yaşayan İstanbul Maketi”nin bu yıl da İstanbul Çadırı’nda yer alacağını kaydederek, 96 metrekarelik maketin, dört mevsim İstanbul’u yaşatacağını aktardı. Çağlar, İstanbul Çadırı’nda proje maketlerinin de yer alacağını belirterek, “Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul’un Üçüncü Havalimanı ile Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altında birleştiren bir karayolu tüneli olma özelliği taşıyan Avrasya Tüneli’nin maketleri de İstanbul Çadırı’nda yer alacak” dedi. Çadırda,. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin fuar merkezi ile Teknopark İstanbul’un yeni etap projesinin maketleri de sergilenecek.

TOKİ projeleri vitrine çıkacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) projeleri de Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM’de tanıtılacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, ülkenin yatırım olanaklarının dünyaya tanıtımında, yeni teknolojiler, yenilikçi çözümler ile farklı yatırım imkanlarını geniş bir yelpazede ve tek bir çatı altında bir araya getiren MIPIM’in yeni bir fırsat oluşturacağını vurguladı.

Haberin Devamı