Gazete Vatan Logo

Cannes'da dekolte yarışı!

Cannes'da dekolte yarışı!

Bu yıl Cannes’da kırmızı halıya topuklu ayakkabı zorunluluğu getirildiği söylentileri tartışma yarattı. Ünlü isimlerin aşırı dekolteleri ise gündeme damgasını vurdu. Festivalde Salma Hayek başta olmak nüzere pek çok model ve oyuncu derin dekolte tercih etti. Karşımıza çıkan diğer tasarımlar ise pastel renkli, ışıltılı ve aplike çiçekli tuvaletler oldu.

ATELIER VERSACE ŞIKLIĞI

Irina Shayk’ın kırmızı halıda giydiği işlemeli elbisesi Atelier Versace 2015 ilkbahar/Yaz koleksiyonundan bir tasarımdı. Ayakkabıları ise Giuseppe Zanotti imzalıydı.

Göz alıcı ve görkemli

Fransa’nın Cannes kentindeki film festivalinin kırmızı halısı bu yıl topuklu ayakkabı tartışmasıyla alevlenirken dünyaca tanınan yıldızların kıyafetleri çoğu zaman gösterimi yapılan filmleri de geçti.

Festival boyunca boy gösteren aktrislerin seçimlerine göz attığımızda pastel tonların, ışıltılı ve göz alıcı elbiselerin yanı sıra pelerinli tasarımların, tulumların ve aplike çiçekli elbiselerin öne çıktığını söylemek yanlış olmaz.

Cannes Film Festivali’nin simgelerinden olan kırmızı halıda düz ayakkabı giymenin yasaklandığına dair yayılan haberler yalanlandı evet ancak ‘kırmızı halıda topuklu ayakkabı giyilmeli” yönünde bir kural olsaydı Fransız aktris Isabela Rosselini ile Inès de la Fresange’ı yasağı delenler arasında ilk sıraya yazabilirdik. Çünkü her ikisi de düz sandaletlerin rahatlığına teslim etmişti kendilerini.

Haberin Devamı

Bahar çiçeklerinin süslediği elbiselerin kırmızı halıya getirdiği coşku ve enerji gözlerden kaçmadı. Lupita Nyong’o yeşil ve yakası küçük küçük çiçeklerle kaplı Gucci elbisesiyle kırmızı halıda neşeyle dönerken Fan Bingbing iki farklı çiçekli elbise giydi. Çinli aktris, Marchesa 2015 İlkbahar/Yaz koleksiyonundan seçtiği tül ve pastel tonlardaki çiçeklerle donatılmış elbisesini tamamlarken başına da bir taç takmıştı. Bir diğer çiçekli tasarım da Ralph&Russo Couture koleksiyonundan uzun kuyruklu oldukça zarif bir tasarım oldu. Petra Nemcova’nın Zuhair Murad, Poppy Delevingne’in Chanel Couture ve Charlotte Casiraghi’nin Gucci seçimleri de festival boyunca boy gösteren çiçekli tasarımların öne çıkanlarıydı.

Haberin Devamı

Tulumlar revaçtaydı

Bu yıl abiye koleksiyonlarında da sıkça rastladığımız tek parça tulumlar Cannes’da da karşımızdaydı. Özellikle Rachel Weisz’ın Narciso Rodriguez imzalı siyah tulumu minimal ama etkileyiciydi. Aktris podyumda beyaz bir üst ile birlikte sergilenen tulumu tek başına giymeyi tercih etmişti ki bu da çarpıcılık katsayısını hayli yükselten bir etki yaptı. L’Oréal Paris güzellik elçilerinden biri olarak festivale katılan Cansu Dere’nin de bu trende uyarak Georges Hobeika imzalı bir tulum giydiğini de hatırlatalım. Festival boyunca karşımıza çıkan elbiselerde pastel tonlar başı çekerken renklerin canlılığına teslim olan aktrisler de yok değildi. Salma Hayek’in göğüs dekolteli mor Gucci’si, Kate Winslet’in tek omuzlu drape detaylı kırmızı Alexander McQueen’i, Charlize Theron’un straplez ve uzun kuyruklu Christian Dior Couture’ü ve Sonam Kapoor’un elektrik mavisi Ralph&Russo Couture seçimlerini bu kategoriye koyabiliriz.

Haberin Devamı

Cannes kırmızı halısı, 2015-16 Sonbahar/Kış podyumlarında öne çıkan pelerinlerin gece kıyafetlerini de etkisi altına aldığını kanıtlar nitelikteydi. Diane Kruger, tamamı işlemeli halter yaka mavi Prada tasarımı elbisesi ile adeta bir tanrıça havasındaydı.