Gazete Vatan Logo

Canlı yayında vurdu ‘bu 14’üncü’ dedi

ABD’de kız arkadaşı ile tartışan bir adam, Facebook’tan yaptığı canlı yayında yol kenarındaki bir adamı durdurup öldürdü, “13 kişiyi böyle vurdum” diyen katil aranıyor.

Canlı yayında vurdu ‘bu 14’üncü’ dedi

ABD’nin Cleveland kentinde kız arkadaşı ile tartışan şahıs, işlediği cinayetin videosunu Facebook’ta canlı yayınla izletti. Steven Stephens adlı 37 yaşındaki şahsın işlediği kan donduran cinayet, Hristiyanlıktaki en büyük bayramlardan kabul edilen Paskalya Günü’nde gerçekleşti. Cleveland polisine göre, 74 yaşındaki Robert Godwin adındaki bir erkeği yol kenarında durduran Stephens, cinayeti işledikten sonra telefonunu kapatarak, izini kaybettirdi. Cleveland halkını sokağa çıkmamaları konusunda uyaran polis, Facebook’a yüklediği videoda yaptığı telefon konuşmasında 13 kişiyi daha öldürdüğünü ifade eden Stephens’in yakalanması için geniş çaplı arama başlattı. Stephens’in kız arkadaşının güvenlik güçleriyle ortak hareket ettiği belirti.

Facebook yetkilileri, sakıncalı olduğu için söz konusu videoyu yayından kaldırdıklarını ve şüpheli ile ilgili bilgileri güvenlik birimleriyle paylaştıklarını açıkladı. FBI ise diğer cinayetleri doğrulayacak kanıt olmadığını açıkladı.