Gazete Vatan Logo

Canlı yayında Bağdadi'ye seslendi!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün esir aldığı Amerikalı serbest gazeteci Steven Joel Sotloff'un annesi Shirley Sotloff, örgüt lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'den, oğlunun serbest bırakılmasını istedi.

CNN'de yayınlanan Al Arabiya'ya ait videoda, IŞİD lideri Bağdadi'ye seslenen anne Sotloff, ''Ben Shirley Sotloff. Oğlum Steven elinizde. Steven tiranların elindeki Müslümanların acılarını haber yapmak üzere Ortadoğu'ya giden bir gazetecidir. Steven, sadık ve cömert bir oğul, kardeş ve torun'' diye konuştu.

Anne Sotloff, ''Oğlum onurlu bir adam ve her zaman zayıfa yardımcı olmaya çalışmıştır'' ifadesini kullandı.

Gazetecinin, ABD hükümetinin yaptığıyla ilgili hiçbir kontrolü bulunmadığını belirten anne Sotloff, oğlunun ABD'nin eylemlerinden sorumlu tutulamayacağını kaydetti.

Sotloff, Bağdadi'ye şöyle seslendi:

''Her daim bildiğim, siz halife, bağışlayabilir. Sizden lütfen oğlumu serbest bırakmanızı rica ediyorum. Bir anne olarak, sizden merhametli olmak ve oğlumu hiçbir kontrole sahip olmadığı konularda cezalandırılmaması için adalet istiyorum. Sizden otoritenizi kullanarak onun hayatını bağışlamanızı ve Ehl-i kitabı himaye eden Hazreti Muhammed'in örneğine göre davranmanızı istiyorum. Ben her annenin istediğini, çocuklarının çocuklarını görmeyi istiyorum. Sizden bunu bana bağışlamanızı rica ediyorum.''

Haberin Devamı

Florida eyaletinde yaşayan 31 yaşındaki Steven Sotloff'un, Ağustos 2013'te Suriye'de kaybolmasına rağmen annesi oğlunun zarar görebilme ihtimali yüzünden bunu gizli tutmuştu. Katar, Yemen, Suudi Arabistan ve Türkiye'ye seyahat eden Sotloff, en son Suriye'de bulunuyordu.

İnternet görüntülerinde, Foley'i infaz eden IŞİD militanı, ABD'nin hava saldırılarına devam etmesi durumunda Steven Sotloff'un bir sonraki kurban olacağını ifade etmişti. Buna karşılık, ABD Başkanı Barack Obama da IŞİD'e karşı daha ''acımasız'' olacağının sözünü vermişti.

IŞİD'in uzun süre rehin tuttuğu James Foley adlı Amerikalı gazetecinin infazıyla ilgili görüntüler geçen hafta internette yayınlanırken, Suriye'de 22 ay önce El Nusra Cephesi tarafından kaçırılan Amerikalı gazeteci ve yazar Peter Theo Curtis, Katar'ın çabalarıyla serbest bırakılmıştı.