Gazete Vatan Logo

Canlı yayında açıkladı! Öldü! 1 kişi yakalandı!

İngiltere'nin Manchester şehrinde Ariana Grande konseri bitiminde meydana gelen patlamalar sonrasında peş peşe yeni haberler geliyor. Yerel polis şefi, Reuters'a yaptığı açıklamada olayın bir kişi tarafından patlayıcıyı patlatılarak gerçekleştirildiğini ve bu kişinin de öldüğünü bildirdi. Aileler sosyal medyada kayıp yakınlarını arıyor. Patlamanın ardından Haziran'daki genel seçimler için partiler Salı günü yapacakları programlarını askıya aldıklarını bildirdi. 23 yaşında bir erkek saldırıyla alakalı olarak yakalanarak gözaltına alındı. 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. ABD ise yaptığı açıklamada DEAŞ ile bağlantı kurulamadığını açıkladı.

Canlı yayında açıkladı! Öldü! 1 kişi yakalandı!

İngiltere'nin Manchester kentindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde patlama yaşandı. Patlama yerel saat ile 22.35 (TSİ 00.35)'te meydana geldi.

Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.Yerel polis şefi, Reuters'a yaptığı açıklamada Pazartesi gecesi geç saatlerde meydana gelen Manchester Arena'daki patlamanın, bir kişi tarafından patlayıcıyı patlatılarak gerçekleştirildiğini ve bu kişinin de hayatını kaybettiğini bildirdi.

Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins yaptığı açıklamada, çocukların da dahil olduğu ölü sayısının 22 kişiye yükseldiğini söyledi. Yaralı sayısı ise 59.

Gelen son haberlere göre, 23 yaşında bir erkek saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle yakalanarak gözaltına alındı.

Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Hopkins televizyondaki bildirisinde "Bunu bir terörist eylem olarak değerlendiriyoruz ve bu aşamada saldırının bir adam tarafından yapıldığına inanıyoruz "dedi.

Hopkins Arena'da "katliama sebep olan patlayıcı cihazı taşıyan" saldırganın öldüğünü doğruladı.

Haberin Devamı

Hopkins ayrıca, soruşturmanın şu aşamadaki önceliğin, saldırganın tek başına mı hareket ettiği, yoksa bir örgütün üyesi mi olduğunun tespit edilmesi olarak açıkladı.

Patlama, pop yıldızı Ariana Grande'nin Manchester Arena'daki konserinin hemen bitimi sırasında meydana geldi., İngiltere'de bir konser bittikten sonra an patladı.

ABD: IŞİD İLE MANCHESTER SALDIRISI ARASINDA BAĞLANTI KURULAMADI
ABD istihbaratı, IŞİD'den yapılan açıklamaya karşın, örgütün Manchester'da 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla arasında henüz bağlantı kurulamadığı duyurdu.

KORKUNÇ BİR TERÖR SALDIRISI

Patlamadan sonra, İngiltere Başbakanı Theresa May, polisin bu "dehşet verici" bir terör saldırısı hakkında ayrıntılı bilgi toplamak için çalıştığını söyledi.

AİLELER KAYIP YAKINLARINI ARIYOR

Açılan #MissingInManchester etiketi altında birçok kişi kayıp yakınlarını bulmak için mesaj atarken, kentte kalacak yer arayanlara evlerini açanlar da #RoomForManchester etiketini kullandı.
SEÇİM KAMPANYALARI ASKIYA ALINDI
Patlamanın ardından Muhafazakar Parti, İşçi Partisi, İskoçya Ulusal Partisi ve Liberal Demokratlar, 8 Haziran'daki genel seçim kampanyası kapsamında Salı günü yapacakları programlarını askıya aldıklarını açıkladı.
AB BAKANI ÇELİK: BU VAHŞETE ORTAK MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Taziye mesajını Twitter hesabından paylaşan Çelik, "Manchester'da meydana gelen terör saldırısını lanetliyoruz. İnsanlık dışı vahşi bir saldırı. Masum insanları katledenler insanlığın ortak düşmanıdır. Tüm insanlığa saldırıyorlar." ifadesini kullandı.
Terörün dini, dili, ırkı, ülkesi olmadığını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
"Bu vahşete karşı ortak mücadelemiz sürecek. Terör örgütlerine karşı ilkeli ve kararlı şekilde tüm insanlıkla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybedenlerin acısını paylaşıyoruz. Birleşik Krallık halkına ve hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz."
TÜRKİYE KINADI
Dışişleri Bakanlığı: Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz.
FRANSA CUMHURBAŞKANI'NDAN MESAJ
Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Fransız hükümeti terörizme karşı Britanya ile işbirliğine devam edecektir" mesajı verdiğini iletti.
GÖRGÜ TANIĞI: İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI
İndependent'ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu." dedi.
ABD ELÇİLİĞİ UYARDI
Londra'daki ABD elçiliği vatandaşlarına uyarıda bulundu ve vatandaşlarının kendileriyle iletişime geçmesini istedi.

Haberin Devamı