Gazete Vatan Logo

Canlı bombayı ikna ilacı da yollamışlar!

Sahte reçetelerle vurgun yaptıkları ilaçları PKK, PYD ve IŞİD’e gönderen çetenin SGK’yı 1 milyar TL dolandırdığı ortaya çıktı. Psikoterapi ilaçlarının, PKK tarafından canlı bomba eylemcilerini ikna amaçlı kullanıldığı anlaşıldı

Canlı bombayı ikna ilacı da yollamışlar!

Sekiz ay önce Fatih’te Suriye uyruklu bir sığınmacının üzerinden sahte kutu içerisinde yeşil reçeteli ilacın bulunmasıyla başlayan takipte polis 32 ilde faaliyet yürüten sahte reçete çetesini çökertti. Operasyonlarda gözaltına alınan aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 109 kişinin İstanbul Emniyeti’ndeki sorguları devam ediyor.

Sık sık Erbil’e uçmuşlar

Soruşturmayla ilgili bazı detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Polisin çeteyi teknik ve fiziki takibinde Türk, Suriyeli ve Iraklı kuryelerin iki ayda bir Kuzey Irak’ın Erbil kentine gittikleri belirlendi. Kuryelerin uçakla gittikleri tespit edilirken, reçeteli olarak satılan pahalı ilaçları kutularından çıkararak, soğuk algınlığı ilaçlarının kutularının içerisine yerleştirdikleri belirlendi.

‘Bana kırmızı gönder’

Tek poşette taşınan ilaçların değerlerinin yüz bin dolara kadar çıkabildiği tespit edilirken, çetenin tüm ilaçları İstanbul’da ‘ana merkez’lerinde toplayarak buradan dağıtımlarını gerçekleştirdikleri saptandı. Suriye’ye gidecek olan ilaçların ise Cilvegözü bölgesinde toplandığı ve buradan kaçak yollarla sınır dışına çıkarıldığı üzerinde duruluyor. Çetenin özellikle Suriye ve Irak bölgesinden gelen ilaç taleplerini reçetelerinin renklerine göre ayırdığı belirlenirken, kendi aralarında da ‘bana kırmızı lazım-bana mavi gönder’ şeklinde konuştukları tespit edildi. Çetenin terör örgütlerine ise genellikle psikoterapi ve kanamayı durduran ilaçlar gönderdikleri ileri sürüldü. Psikoterapi alanında kullanılan ilaçların, terör örgütü PKK tarafından canlı bomba eylemcilerini ikna amaçlı kullanıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

TESPİT EDİLEN SADECE % 2

Çeteye yönelik soruşturmada polisin 8 aylık takipte çeteye yönelik küçük operasyonlar yaptıkları ve 27 kişilik bir kurye ekibini yakaladıkları öğrenildi. Bu zamana kadar yapılan tüm operasyonlarda 120 bin kutu ilaç ele geçirildiği belirtildi. Ele geçirilen kutuların sadece yüzde ikisinin kare kodlarının yırtılmış olduğu belirlenirken tüm kutuların kare kodları hesaplandığında zararın 1 milyar TL’yi aşacağı ifade edildi.

Haberin Devamı