Gazete Vatan Logo

Canlı bombayı fark edip polise fotoğrafını yolladı

Canlı bombalardan birinin mont giymesinden şüphelenip polise ihbar eden Doğan Kurtoğlu, yaşananları anlattı.

Canlı bombayı fark edip polise fotoğrafını yolladı

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırı öncesinde canlı bombanın mont giymesinden şüphelenerek fotoğrafını çeken ve havalimanı polislerine yollayan Doğan Kurtoğlu (45) o anları anlattı:

21.38'DE YOLLADIM

Dış Hatlar Geliş Terminali'nin A ve B kapısı arasında o sıcakta montlu dolaşan birini gördüm. 25 yıldır havalimanında turizmci olarak çalışıyorum. Buna benzer çok adam gördüm ve hepsini de ihbar ettim. Havalimanında görevli polis arkadaşıma fotoğrafını çekip 21.38'de gönderdim.

POLİSLE KONUŞTU

"Polis gelene kadar adamı takip edeyim" dedim. A çıkışının karşısında sarı otoparkın önünde gezmeye başladı. Keşif yapıyordu. Birkaç dakika sonra polisler geldi. Onlar da adamı takip etmeye başladı. Adam otoparktaki asansöre binince arkasından bizim polislerden biri de bindi. Üst katta indiler. Canlı bomba polis memuruna bir şeyler sordu. Polis de eliyle yukarıyı gösterdi. Sonra önce canlı bomba ardından da polis asansöre binip bir üst kata çıktılar. 3-5 dakika sonra çatışma başladı. Saat 21.50 olmuştu. Ben kendimi hemen bir panonun arkasına sakladım.

Haberin Devamı

YANIMDAN GEÇTİ

Sonradan evde izledim. Canlı bomba kendisini takip eden polis A.B.'yi yaralamış. Silah seslerinden birkaç dakika sonra canlı bomba yanımdan koşarak uzaklaştı. Koşarken yere bir şeyler attı. Ne attığını görmedim ama patlama oldu. El bombası olabileceği söyleniyor. Bacağımdan yaralandım. Panikleyip metro katına indim. Burada insanlar ve yeni açılan THY bürosu vardı. "Bomba var, kaçın" diye bağırdım. Kan kaybediyordum. Sonra kafamı bir yere vurdum. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim. Bacağıma şarapnel parçası isabet etmiş. Orada birçok arkadaşımı kaybettim. Babam yıllarca havalimanında taksicilik yaptı. Babamın arkadaşları öldü. Orada çalışanların, gelen insanların, turistlerin ne suçu vardı?

'BEN SADECE VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM'

Cep telefonuyla canlı bombanın fotoğrafını çekerek havaalanı polisine yollayan ve hain saldırıda bacağına şarapnel parçası isabet eden Doğan Kurtoğlu şunları söyledi: "Ben burada vatandaşlık görevimi yaptım. Burada çalışabilmek için bize şüpheli paket ve insanlar gördüğümüzde havalimanı polisine haber vermemiz gerektiği eğitimi veriliyor. Ben de bunu yaptım. İyi ki de o canlı bombanın daha fazla insanı öldürmesini engellemişim. Keşke hiç kimse ölmeseydi."

Haberin Devamı

BAKAN ALA: HASTANELERDE 94 KİŞİ YATIYOR

İçişleri Bakanı Efkan Ala, dün TBMM Genel Kurulu'nda Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı ile ilgili bilgi verdi. Bakan Ala, şu ana kadar 9'u Türk 13 kişinin gözaltına alındığını ve canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 kişiden birisinin kimliğinin belirlendiğini söyledi. Bakan Ala, 19'u yabancı 43 kişinin hayatını kaybettiğini kaydederek, "Buna 3 intihar bombacısı dahil değil. Şu anda hastanede yatan 94 kişi var" dedi. Bakanın açıklamasından kısa süre sonra ise ağır yaralı Yasin Öcal'ın yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 44'e yükseldi.

Kaynak: Sabah