Gazete Vatan Logo

Canlı bombalar soruşturulmamış!

Adıyaman’da geçen yıl başlatılan El Kaide soruşturmasında, ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verilen 19 kişiden 6’sı IŞİD’çi canlı bomba listesindelermiş.

Canlı bombalar soruşturulmamış!

Adıyaman’da “Dokumacılar” adlı IŞİD hücresinin lideri Mustafa Dokumacı ve kendisi gibi Suriye’de savaşan iki arkadaşı hakkında geçen yıl “El Kaide silahlı örgüt üyeliği” iddiasıyla dava açıldığı ortaya çıktı.Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; aynı soruşturma kapsamında 19 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Dosyası kapatılan bu 19 kişi arasında Suruç’taki canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz ile IŞİD’in canlı bomba listesinde bulunan beş ismin daha bulunduğu belirlendi. Listede bulunan iki kardeşin babalarının “Oğullarım cihat için Suriye’ye gitti” ifadesine ve bu kişilerin bu yöndeki telefon görüşmesinin kaydına rağmen savcılığın dosyayı kapattığı anlaşıldı.

El Kaide davası sürüyor

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl şehirdeki “Dokumacılar” adli IŞİD hücresinin örgütlenmesini yapan ve kendisi de arananlar listesinde yer alan Mustafa Dokumacı ile aynı listede adı bulunan Mehmet İşbar ve Salih Küçüktaş hakkında “El Kaide silahlı terör örgütüne üyelik” iddiasıyla dava açıldığı ve halen bu davanın sürdüğü anlaşıldı.

Haberin Devamı

‘Oğlumu defalarca şikayet ettim!’

İŞİD adına canlı bomba eylemi yapabileceği belirtilen örgüt üyeleri arasında yer alan ikiz kardeşlerin babası Mehmet Dündar oğullarının örgüte katılış sürecini ve yaşadıklarını anlattı. Radikal’den İdris Emen’in haberine göre, İŞİD’in Türkiye’deki canlı bomba listesinde bulunan ikiz kardeşler Ömer Deniz Dündar ve Mehmet Gazi Dündar 2013 yılında IŞİD’e katıldı. Ömer Deniz Dündar, Walentina Slobodjanj adında Gürcü asıllı bir kadınla, Mahmut Gazi Dündar ise Alman vatandaşı Merve Dündar’la evlendi. Dündar kardeşler 2014 yılında Adıyaman’a gelerek Adıyaman’da 8 ay kaldıktan sonra eşlerini ve çocuklarını yanlarına alarak tekrar Suriye’ye gitti. Babaları Mehmet Dündar, “Ben oğlumu defalarca emniyete şikayet ettim. Oğlumu getirmek için kamp kamp Suriye’de gezdim. Çocuklarımı ararken defalarca ölümle tehdit edildim” dedi. Dündar kardeşlerin eşleri de 21 kişilik canlı bomba listesinde yer alıyor.

Haberin Devamı

‘IŞİD, 10 bombalı araçla eylem yapacak’

Rusya’nın resmi haber ajansı Sputnik’in Emniyet yetkililerinden edindiği bilgiye dayanarak verdiği habere göre, IŞİD İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere bazı metropollerde bomba yüklü araçlarla terör saldırıları yapmaya hazırlanıyor. Güvenlik güçleri alarm durumuna geçildiğini ve olası saldırılara karşı gereken tedbirlerin alındığını belirtiyor. Emniyet güçleri, IŞİD’in Ankara’daki saldırıyı ‘uyarı’ amaçlı yaptığı ve daha büyük saldırılara hazırlandığı yönünde istihbarata sahip. İstihbarat verilerine göre, IŞİD’in İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da bomba yüklü araçları bulunuyor. Örgütün Türkiye’de yapmaya hazırlandığı terör eylemi kararının, Suriye’nin Rakka kentinde bulunan ‘Türkiye Şurası’ tarafından alındığı biliniyor.

10 lüks araç seçmişler

Emniyetin elindeki istihbarata göre, IŞİD’in Türkiye’de 10 adet bomba yüklü aracı var. Bomba yüklü araçların, dikkat çekmemek için bu tür terör eylemlerinde kullanılan, pikap ya da kamyonetlerden değil, lüks sınıfa giren araçlardan seçildiği belirtiliyor. Söz konusu istihbaratı doğrulayan Emniyet yetkilileri, Sputnik’e şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Örgütün elindeki bomba yüklü araçların patlatılmadan yakalanması için büyük bir çaba içerisindeyiz. Tüm şüpheli araçlara bakıyoruz. Tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Bizim edindiğimiz bilgilere göre örgüt büyük bir ilde saldırı yapmak için hazırlık yapıyor.”