Gazete Vatan Logo

Canlı bomba hücresi otobanda çökertildi!

Canlı bomba eylemleri yapmak için Türkiye’ye giren 5 DEAŞ’lı’nın içinde olduğu otomobil, Hatay’dan İskenderun’a giderken durduruldu. 4 kişi teslim olurken, kaçmaya çalışan bir terörist öldürüldü

Canlı bomba hücresi otobanda çökertildi!

MİT’in uzun süredir takibinde olan DEAŞ hücresi, dün Hatay’da kıskıvrak ele geçirildi. Hatay MİT Bölge Başkanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Suriye sınırından kaçak olarak Türkiye’ye sokulduğu belirlenen otomobili takip altına almıştı. Dün saat 12.15 sıralarında Hatay’ı geçip İskenderun istikametine giden araç, Belen ilçesinin Topbağazı Mevkii’nde jandarma ve Özel Harekat timlerinin desteğiyle durduruldu.

Polise saldırdı

Denetim noktasına çekilen cipte bulunan 4 kişi teslim olurken, 1 kişi polise saldırıp kaçmak istedi. ‘Dur’ ihtarında bulunan ekipler, kaçan şüpheliyi ateş edip ayağından vurarak etkisiz hale getirdi. Suriyeli olduğu belirlenen şüpheli, tedavi için götürüldüğü Hatay Devlet Hastanesi’nde öldü. Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler sorguya alındı. Zanlıların Türkiye’ye canlı bomba eylemleri yapmaya gelen terör örgütü DEAŞ’lılar olduğu belirtildi.