Gazete Vatan Logo

Canlı bomba başörtüsüyle saklanmaya çalıştı

Bursa Ulu Camii'nin kapısında canlı bomba saldırısı düzenlendi. 8 kişinin yaralandığı patlamada canlı bomba paramparça oldu. Patlayıcıyı erken infilak ettiren teröristin, kamufle olmak için siyah uzun manto giydiği ve başörtüsü taktığı belirtildi.

Canlı bomba başörtüsüyle saklanmaya çalıştı

Terör alçak yüzünü bu kez Bursa'da gösterdi. Ulu Cami'nin önünde düzenlenen canlı bomba saldırısında 23 kişi yaralandı, 8'inin tedavisi sürüyor. Patlamada paramparça olan canlı bombanın, patlayıcıyı erken infilak ettirmesi daha büyük faciayı önledi. Saldırı saat 17.26'da Ulu Camii'nin batı kapısı civarında düzenlendi. Bir canlı bomba, kalabalığa doğru yürüyerek üzerindeki düzeneği infilak ettirdi. Yaşanan şiddetli patlamanının ardından bölge savaş alanına döndü. Canlı bomba paramparça olurken patlamada yaralanan 11 kişi ambulanslarla Muradiye ve Çekirge Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

Kamufle olmak için başörtüsü taktı
Canlı bombanın siyah uzun manto giydiği, başörtüsü taktığı belirtildi. Teröristin bombayı infilak ettirdiği sırada 4 metre yakınında sadece bir kişinin bulunmasının olası bir facianın önüne geçtiği kaydedildi.
AYAĞI TAKILDI, FACİADAN DÖNÜLDÜ" İDDİASI
Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında.

Haberin Devamı

Canlı bomba 25 yaşlarında

Patlamanın ardından tarihi Bursa Kapalı Çarşı dahil, olayın meydana geldiği bölgenin yakınındaki tüm cadde ve sokaklarda güvenlik önlemleri artırılırken, çarşı esnafı dükkanlarını kapattı. Trafik akışı da Altıparmak Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar durduruldu. Çevrede yakınları bulunan vatandaşlar, bilgi almak için bölgede kalabalık oluşturdu. Olay yeri inceleme ekipleri, bombanın patladığı noktada ve Ulu Cami yakınlarında çalışmalarını gece geç saatleri kadar sürdürdü. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıyı gerçekleştiren teröristin 25 yaşlarında ve kadın olduğunu açıkladı. “Şu anda tabii ki kimlik bilgileri ve ilişkili yapıyla ilgili bir bilgimiz yok. Onun incelemeleri İçişleri Bakanlığı tarafından yapılıyor." diyen Bakan Müezzinoğlu, “Yaralılarınız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok" ifadelerini kullandı.

Patlama nedeniyle çevrede bulunan 20'yi aşkın işyerinin camları kırılırken, iki işyerinde ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Haberin Devamı