Gazete Vatan Logo

Çankaya'dan istifa

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde yeni bir kadro kurmak zorunda kalacak. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in göreve getirdiği bürokratların çoğunluğu görevden ayrılma kararı aldılar. Turgut Özal döneminden beri Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı görevini yürüten Metin Yalman da istifa kararı aldı.

Yalman, istifasını 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e sunduğunu ve 3 Eylül Pazartesi gününden geçerli olmak üzere görevinden ayrılacağını açıkladı.

Yalman, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı’nda 15 Aralık 1989 tarihinden itibaren Basın Danışmanı ve Basın Başdanışmanı olarak sürdürdüğü görevinden istifasını dün Sezer’e sunduğunu belirtti. Yalman, “10. Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer’in uygun görmeleri üzerine Cumhurbaşkanlığı’nda büyük bir gururla sürdürdüğüm görevimden 3 Eylül 2007 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere ayrılıyorum. Görev sürem boyunca birlikte çalıştığım basın kuruluşlarının değerli çalışanlarına teşekkürü borç bilirim” dedi.

Sezer’in göreve getirdiği Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, emekliye ayrılacak. Yine Sezer tarafından bu göreve getirilen ve YÖK üyeliğine de seçilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Serim de görevi bırakacak.

Sezer’in göreve getirdiği Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Alparslan Nazlıoğlu ile üyeler Hıfzı Deveci ve Abdülkadir Sev de görevden ayrılacak. Sezer’in göreve getirdiği diğer DDK üyeleri Galip Çelik, Recep Sanal ve Süreyya Turgut ile çalışıp çalışmamaya ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül karar verecek.

Sezer’den önce göreve gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Başdanışmanı Nezihi Çakar ile Enerji Danışmanı Volkan Ediger’in durumuna da Cumhurbaşkanı Gül karar verecek.

Haberin Devamı