Gazete Vatan Logo

Çankaya'daki vergi dairesine bombalı saldırı ile ilgili 50 kişiye dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çankaya'daki vergi dairesine 1 Şubat 2018'de düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili 50 kişi hakkında iddianame hazırladı.

Çankaya'daki vergi dairesine bombalı saldırı ile ilgili 50 kişiye dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anadolu İhtisas Vergi Dairesi ek binasına 1 Şubat 2018'de terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca gerçekleştirilen bombalı terör saldırısına ilişkin 50 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde bulunan PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla 20 Ocak 2018'de başlatılan operasyonların durdurulması veya sekteye uğratılması amacıyla 1 Şubat 2018 günü saat 20.00 sıralarında Çankaya Kızılırmak Mahallesi 1450. Sokak'ta bulunan Anadolu İhtisas Vergi Dairesi ek binasına bombalı saldırıda bulunulduğu hatırlatıldı.

Saldırı sonucunda 2 vatandaşın yaralandığı, vergi dairesi ile çevredeki araçların, ikametlerin ve iş yerlerinin zarar gördüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soruşturma neticesinde eylemin PKK/KCK terör örgütünün Suriye silahlı yapılanması olan YPG yapılanmalarından olan HAT (Özel Kuvvetler) yapılanması ile benzerlikler gösteren YAT (Anti Terör Birimi) tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

Eylemi gerçekleştiren 'Ararat Amanos' kod adlı Ersen Ertogan'ın yurt dışına kaçmak amacıyla Ankara'dan ayrıldığı, Adana ili Pozantı ilçesinde ise araç değiştirerek başka bir araçla Şanlıurfa'ya doğru gitmeye çalıştığı sırada Osmaniye'de yakalandığı, bu esnada üzerinde bulunan uyuşturucu maddeyi yutması nedeniyle daha önceden kullandığı eroin maddesi ile içtiği uyuşturucu maddenin etkileşimi neticesinde, çoklu uyuşturucu madde kullanımına bağlı olarak uyuşturucu-uyarıcı intoksikasyonu sonucunda ölü ele geçirildiği belirlenmiştir."

Açıklamada, PKK/KCK terör örgütünce daha fazla vatandaşın can kaybına veya yaralanmasına sebebiyet vermek amacıyla eylemin ilk etapta vergi dairesinde fazla mesainin yapıldığı 31 Ocak 2018'de gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirildi.

Bu tarihte fazla mesaiye kalan 120 personelin saat 19.00'da binadan ayrılacağı ve yakınlarınca karşılanacağı gözetilerek, terörist Ertogan tarafından bomba yüklü valizin binaya saat 18.59 sıralarında koyulduğu belirtilen açıklamada, bu tarihte bombanın patlatılamaması nedeniyle eylemin 1 Şubat'ta gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberin Devamı