Gazete Vatan Logo

Çankaya'da kan değişimi

CHP’nin Çankaya'da Eryılmaz’ı tekrar aday göstermeyi düşünmüyor

CHP’nin yerel seçimlerde en iddialı olduğu ilçelerden Çankaya’da, son dakikaya kadar ciddi bir mücadele yaşanması bekleniyor. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ı tekrar aday göstermeyi düşünmeyen yönetim, kalesini AKP’ye kaptırmamamın hesaplarını yapıyor. Parti yönetimi, ciddi bir kan değişikliği için düğmeye bastı.

Ankara'nın yoğun gündemi içinde siyasi partiler 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde uygulayacakları strateji üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından CHP'nin kaleleri arasında yer alan İzmir ve Çankaya'yı istediğini söylemesi CHP yönetimini de harekete geçirdi.

-ERYILMAZ ADAY GÖSTERİLMEYECEK-

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından hareketli saatler yaşanan CHP’de, gözler Çankaya’ya çevrildi. Parti yönetiminin büyük önem verdiği Çankaya’yı AKP’ye kaptırmamak için çalışmalar hızlandırıldı. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın performansından memnun olmadığı bilinen parti yönetiminin, Çankaya’da ciddi bir kan değişikliğine gideceği bildirildi. CHP kulislerinde Eryılmaz’ın tekrar aday gösterilmeyeceği bu konuda özellikle son kaset skandalının bardağı taşıran son olay olduğu belirtildi.

Öte yandan kaset kriziyle ilgili olarak CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan komisyon da çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlaması bekleniyor.

CHP kulislerinde Çankaya için adı geçenler de konuşulmaya başlandı. Son iki genel seçimlerde milletvekilliğini kıl payı kaybeden Parti Meclisi Üyesi Levent Gök ismi öne çıkarken, Gök’ün sivil toplum örgütleriyle yakın diyalog içinde olması avantaj olarak değerlendirildi. Gök'ün yanı sıra, Avukat Hikmet Tepe, Alevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Avukat Ali Yıldırım ve Ürgüp eski Belediye Başkanı Bekir Ödemiş isimleri konuşuluyor.

CHP kulislerinde isimler konuşulmaya başlanırken, aday adaylığını açıklayan ilk isim Türk Mühendisleri Birliği Derneği Genel Başkanı Bülent Gürsoy oldu. Gürsoy, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını ilan etmişti. Gürsoy, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’a yakınlığıyla biliniyor.

Haberin Devamı