Gazete Vatan Logo

Cani tutuklandı!

Yüzlerce jandarma onu ararken dün aynı mahallede 6'ıncı kurbanını da aldı ve sonunda yakalandı

Eskişehir’de, geçen Ağustos’ta komşusunun evini basıp iftar sofrasında 4 kişiyi öldürdü. Her yerde aranırken ‘kalanları da öldüreceğim’ diye tehdit savurdu. Dört ay boyunca peşinden jandarma ve polisi koşturan seri katil geçen hafta yine aynı eve gelip Mehmet Sadık Toprak’ın canını aldı. Dün ‘koruma’ altındaki o mahalleye dönen ölüm makinesi 6’ncı kurbanı Ziya Akın’ı öldürdükten sonra ancak yakalanabildi

Eskişehir’in Muttalip Mahallesi’nde yaşayan İhsan Doğu, hayvanların otlatılması meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan Yusuf Toprak’ın evini geçen 23 Ağustos’ta pompalı tüfekle bastı. Doğu, iftar sofrasında bulunan aile fertlerinden 62 yaşındaki Yusuf Toprak, eşi 59 yaşındaki Fatma Toprak, oğulları 39 yaşındaki Selahattin Toprak ile akrabaları 48 yaşındaki Zeynep Ruhan’ı öldürdü. Yusuf Toprak’ın ikiz çocuklarından 35 yaşındaki Mehmet Sadık Toprak da saldırıda yaralandı.

‘Kalanları da öldüreceğim’

Kan donduran cinayetleri işledikten sonra kaçan Doğu, sırra kadem bastı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan jandarma Doğu’nun yakalanması için özel bir ekip kurdu. Doğu’nun gidebileceği tüm adreslere baskınlar düzenlendi, tüm akrabaları defalarca sorgulandı ancak tek bir iz bile bulunamadı. Jandarma Doğu’ya ulaşmaya çalışırken Muttalip’te dolaşan bir söylenti hedefte olan Toprak ailesine Ramazan bayramını zehir etti. Mahallede bazı kişilere haber gönderen Doğu, “Kalanları da öldüreceğim” diyerek, saldırıdan yaralı kurtulan Mehmet Sadık Toprak, ikizi Mehmet Emin Toprak ve evli olan 4 çocuk annesi kız kardeşleri Naciye Böğüt’ü de hedef alıp tehditler savurdu.

Çarşafla keşif

Jandarma bu söylentilerin kaynağını araştırırken İhsan Doğu’nun kara çarşaf giyerek, bir kadın gibi kendini kamufle edip mahalleye geldiği ve keşifte bulunduğu ihbar edildi. Bunun üzerine önceki saldırıdan kurtulan ikizler Mehmet Sadık ile Mehmet Emin Toprak kardeşler koruma istedi. Jandarma bir süre Toprak ailesinin evinin önünde nöbet tuttu, daha sonraki günlerde çekildi. Doğu Ailesi’nden 3 ev de kan davası olasılığı karşısında mahalleyi terketti.

Sabaha doğru baskın

Güvenlik güçlerini peşinden sürükleyen ve dört ay boyunca bir hayalet gibi dolaşan İhsan Doğu, geçen cuma günü sabaha karşı saat 03.00 sıralarında kadın kıyafetinde mahalleye geldikten sonra yine pompalı tüfekle Toprak ailesinin evini bastı. İkizler Mehmet Sadık ve Mehmet Emin Toprak’ın uyuduğu odanın penceresinden içeriye peş peşe ateş açtı. Daha önceki saldırıda yaralanan ve günlerce hastanede tedavi gören Mehmet Sadık Toprak, ölürken ikizi Mehmet Emin yan odaya kaçtı ve saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Robot resimleri dağıtıldı

Bu ikinci saldırıdan sonra kayıplara karışan İhsan Doğu’nun yakalanması için deyim yerindeyse olağanüstü hal ilan edildi. Eskişehir’in tüm giriş çıkışları kontrol altına alındı, kır ve kent taraması yapıldı. Dağ-taş didik didik edildi ancak Doğu yine bulunamadı. Güvenlik birimleri bunun üzerine ‘binbir sürat’ İhsan Doğu’nun sakallı, bıyıklı, sakalsız-bıyıksız tüm versiyonlarda robot resimlerini bastırıp kentin tüm sokaklarına astı. Bu arada oluşturulan ekibe takviye yapıldı.

Bayramda da kan döktü

Ağustos’tan beri aranan İhsan Doğu, dün saat 16.00 sıralarında yine ortaya çıktı. Muttalip mahallesindeki bir eve giderek 1.5 saat gizlenen Doğu, daha önce öldürdüğü Yusuf Toprak’ın kayın biraderi Ziya Akın’a pompalı tüfekle ateş açtı. Ziya Akın yaşamını yitirirken, silah sesleri üzerine sokağa çıkanlar hemen 156 Jandarma İmdat telefonuna ihbarda bulundu. Hemen olay yerine giden jandarma çevreyi kuşattı. İhsan Doğu, duvarlardan atlayıp bahçelerde izni kaybettirmeye çalışırken görüldü. Hemen o bölgeye giden jandarma timleri bitkin halde bir duvardan atlamaya çalışan İhsan Doğu’yu yakaladı.

Silahı ve çarşafı bulundu

Seri cinayetlerin 6’ncısını işledikten sonra yakalanan İhsan Doğu’ya ait 2 tüfek ile mahalleye kadın kılığında girerken kullandığı siyah çarşaf ele geçirildi. İhsan Doğu’nun gözaltına alınırken, ‘Kalp hastasıyım” dediği öğrenildi.

Mahalle halkı öfkeli

İhsan Doğu’nun dehşet saçtığı Muttalip Mahallesi’nde her ölümle birlikte korku arttı. Jandarma mahallede Toprak ailesini ölüm makinasından korumak için olağanüstü güvenlik önlemleri aldı ancak hiçbirisi işe yaramadı. Dün 6’ıncı kurban da göz göre öldürülünce mahalle halkı olay yerinde toplanarak, güvenlik güçlerini yeterli önlem almadıkları gerekçesiyle portesto etti.

İŞTE O SERİ KATİL

Jandarma, ‘binbir sürat’ lakaplı İhsan Doğu’nun sakallı, bıyıklı, sakalsız-bıyıksız robot resimlerini bastırıp tüm güvenlik birimlerine dağıtmış ve bunları kentin sokaklarına asmıştı.

TUTUKLANDI

Eskişehir’de aralarında hayvan otlatma ve son olarak köpek yüzünden çıkan husumet nedeniyle komşusu Toprak Ailesi'nden ve yakınlarından 6 kişinin katil zanlısı olarak yakalanan İhsan Doğu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı