Gazete Vatan Logo
Magazin Canı gider insanın!

Canı gider insanın!

Müzik dünyasının duayen ismi Attila Özdemiroğlu dün sabah hayatını kaybetti. Büyük ustanın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Gonca Vuslateri babası gibi sevdiği Özdemiroğlu’nu bu sözlerle uğurladı.

Canı gider insanın!

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Attila Özdemiroğlu (73) dün sabah Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Besteleriyle Türk müziğine yön veren Özdemiroğlu’nun ölümü sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Acı haberin ardından ünlü isimler hastaneye akın etti. Yakın dostu Sezen Aksu hastaneye giderek, aileye baş sağlığı diledi. Özdemiroğlu’nun cenazesi, bugün Levent Camii’de ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

2015’in son gününde Phuket’te Burak Ertoğan ile evlenen Gonca Vuslateri, kutlamayı Atilla Özdemiroğlu’nun evinde yapmıştı.

‘BU BENİM YAŞAMA SEBEBİM’ DEMİŞTİ

MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Timisi, Özdemiroğlu’nun telif hakları mücadelesinde bir nefer gibi çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Mart ayında genel kurulda kendisine ‘Hocam bu sefer aday olmayın. Sağlığınız daha önemli’ dedik. Ama o, ‘Hayır, bu benim yaşam sebebim. Çocuklarıma bırakacağım ne varsa onun mücadelesini burada veriyorum. Bırakmayacağım’ demişti. “

Haberin Devamı

ASLAN GİBİ SAVAŞTI

Gonca Vuslateri: Can’ı gider insanın.. Ne kötü hava... Ne kötü dünya.. Sevdiklerimiz ışıklara karışınca bir de... Ne yalnızız işte... O kadar...

Ayşegül Aldinç: O kadar önemli, o kadar değerliydi ki... Hem insan olarak hem müzik adamı olarak. Doktorlar ‘2 hafta ömrü kaldı’ demişler. Ziyaretine gittik, bize piyano çaldı. Çok zor olacak kaybına alışmak.

Aykut Gürel: 25 senem onunla geçti. Hocamdır, mentorumdur. Allahım nereye tutunacağım artık bilmiyorum. O kadar ruhu, yüreği düzgün bir insandı ki. Tanıdığım en zarif insandı. Aslan gibi savaştı. Mekanı cennet olsun.

Melike Demirağ: Şu anda bir şeyler yapabilen insanların hepsi onun okulundan geçti. Çok özel bir insandı. Yaşadığı ülkede bu karanlığa tuttuğu ışıkla da çok büyük bir adamdı.

Ferhat Göçer: Değerli müzik adamı... Üstadım, ağabeyim. Çok üzgünüm.

İrem Derici: Çok çok üzüldüm. Bir devir daha bitti dediklerinden... Huzurla uyusun büyük usta..

Kerem Görsev: Çok çok değerli bir müzisyen, besteci büyüğümüzdü. Huzur içinde uyusun.

Haberin Devamı