Gazete Vatan Logo

Candy Crush’ta kripto iletişim

Erzurum’da görülen FETÖ/PDY davasında hukuk fakültesi öğrencilerine kariyer planlaması yaparak yerleştirilen evlerin organizasyonunu yapan tutuklu Aysel K., 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkûm edildi.

Candy Crush’ta kripto iletişim

Gerekçeli kararda, örgüte bağlı üyelerin yetiştirilmesi için oluşturulan evlerde, üniversite öğrencilerine kariyer mülakatı düzenlendiği, bu mülakata göre hangi görevi yapacağının belirlendiği ortaya çıktı. Aysel K.’nin eşinin de erkek yüksek lisans evi sorumlusu olduğunu söyleyen itirafçı P.E., “15 Temmuz’a kadar ‘coco’ isimli program üzerinden, darbe girişimi sonrasında ise ‘Candy Crush Saga’ oyun görünümlü sohbet programından irtibat kuruyorduk” dedi.

400 cemaat evi

Tekirdağ’da tutuklu yargılanırken, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen Ş.D. ise 2012 yılında Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak Erzurum’a geldiğini söyledi. Örgüt evinde kaldığını anlatan Ş.D., şu itiraflarda bulundu: “Erzurum 7 bölgeden oluşuyordu. Tahmini olarak 400 cemaat evi vardı. Her fakültenin kendine ait evlerinin olduğunu öğrendim. Özellikle ve hukuk ve tıp fakültelerinin kendine ait evleri olduğunu, bazı bölümlerin ise karışık olarak organize edildiğini öğrenmiş oldum.”