Gazete Vatan Logo

Çanakkale’ye 100. yılda 100 milyon TL yatırım!

Kale Grubu, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını “Çanakkale’nin Evlatları” adıyla interaktif belgesel haline getirdi. Grup, Çan’daki ilk fabrikasının yerine de 100 milyon TL’ye yeni fabrika kuracak.

Çanakkale’ye 100. yılda 100 milyon TL yatırım!

Kale Grubu, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü interaktif bir dijital belgesel ve 100 milyon liralık yeni bir yatırımla anıyor. İnteraktif belgesele, “Çanakkale’nin Evlatları/Sons of Gallipoli” adı verilen belgesel Türkçe ve İngilizce versiyonlarıyla canakkaleninevlatlari.com ve sonsofgallipoli.com adreslerinde dün gösterime girerken, 58 yıl önce üretime geçen ilk fabrikanın yerine yapılacak granit fabrikasının temeli ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla atıldı.

Çanakkale ruhu olmalı

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “1950’lerin ortasında hayvan pazarı kurulan bu yere, 24 yaşındaki idealist bir genç, fabrika kurdu. Bugün, Kale Grubu’nun doğduğu ilk fabrikayı yeniden, yepyeni bir teknoloji ile hayata geçirmek için temel atıyoruz. Allah nasip ederse geçmişin sağlam temelleri üzerine inşa edilen geleceği bugün hep beraber kurmak için buradayız. Üstelik bunu bu ülkenin tekrar vatan toprağı haline geldiği Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında yapmak ayrı bir duygu ve heyecan veriyor bize” dedi. Zeynep Bodur Okyay, bütün yatırımlarını Çanakkale ruhuyla yaptıklarını da vurgulayarak şunları söyledi: “Babam İbrahim Bodur, 58 yıl önce Çan’da bir sanayi ateşi yaktı. Bu ateş bugün Çan’dan İtalya’ya 17 fabrikada 5 bin çalışanla global güç olma yolunda ilerliyor. 5 yılda 420 milyon TL’lik yatırım yapıp ciromuzu 3 milyar TL’ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Bugün Türkiye’nin, hedeflediği gelişmiş ülkeler sınıfına yükselmesi için ihtiyaç duyduğu büyük atılımı ancak Çanakkale ruhuyla başarabileceğine inanıyorum.”

Haberin Devamı

Annelerin gözünden savaş

ÇANAKKALE’NİN Evlatları/Sons of Gallipoli belgeselinde, Çanakkale Savaşı’na bugünün annelerinin gözünden bakılıyor. Belgesel, 11 bölümlük bir film, 300 belgeden oluşan bir belge arşivi ve savaşın yaşandığı bölgeye dair 38 interaktif haritadan oluşuyor. Biri Türk biri Anzak iki anne; kendilerini evlatlarını cepheye gönderen annelerin yerine koyuyor ve onların yaşadıklarını anlamaya çalışıyor. Belgeselin müziklerini Ludovico Einaudi ve Mercan Dede birlikte hazırladı.

Haberin Devamı

Yeni fabrikanın temelini Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kale Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur attı.