Gazete Vatan Logo

Çanakkale MHP’de 2’inci istifa

Çanakkale MHP’de 2’inci istifa

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi’nin MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ferhat Özger, yazılı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Geçen pazartesi günü MHP Yenice İl Genel Meclis Üyesi Oktay Arslan da partisinden istifa etmişti.

Geçen yerel seçimde teşkilat yöneticileri tarafından il genel meclisine aday gösterildiğini vurgulayan Ferhat Özger, açıklamasında şunları ifade etti:

"Partimizin ve halkımızın teveccühü ile seçildik. İlk yıl hizmette istediğimiz düzeyde olmasa da halkımıza hizmet verdiğimize inanıyorum. Üzülerek görmekteyiz ki, mevcut MHP Genel Merkezi yönetimi ve onun uzantıları halen siyaseti bir hizmet yarışı olarak görmekten ziyade, parti içi bir iktidar yarışı olarak algılamaktadır. MHP’nin kuruluş felsefesinden son derece uzak olan bu anlayışla, Türk Milliyetçiliğinin üretken yüzü karartılmaya çalışılmaktadır. Bizim anlayışımızla millet sevgisi ona hizmetle ölçülür. Bugün itibariyle mevcut MHP yapısı içinde hizmet etme olanağı göremediğimden MHP’den istifa ediyorum. Bundan sonraki İl Genel Meclisinde Bağımsız olarak sürdüreceğim"

Öte yandan; Ferhat Özger, MHP’de 1999 yılında belediye meclis üyesi adayı, 2000 ve 2006’da ilçe yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca; geçen pazartesi günü Yenice İl Genel Meclis Üyesi Oktay Arslan’ın da istifa etmesiyle MHP’nin Çanakkale’deki 7 olan İl Genel Meclisi üyesi sayısı 5’e düştü.

Haberin Devamı