Gazete Vatan Logo

Çanakkale’de kara savaşları bugün başlıyor

Çanakkale Kara Savaşları’nın 97. yıldönümünün bugünkü törenlerine Avustralya Başbakanı Julia Gillard ile Yeni Zelanda Gazi İşleri Bakanı Nathan Guy’un katılacağı belirtildi

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale için her sene büyük önem arz eden önemli günlerden birisinin daha geldiğini, bunun da bugün ve 25 Nisan’da yapılacak olan Çanakkale Kara Savaşları’nın 97. yıldönümü törenleri olduğunu bildirdi.

Vali Tuna, ”Her sene Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen binlerce kişi ilimize konuk oluyorlar ve 97 yıl önce bu topraklarda karşı karşıya geldiğimiz bu insanların torunlarıyla bugün barış ve dostluk için bir araya gelip evrensel mesajlar veriyoruz. Geçmişte kaybettiğimiz değerleri birlikte anmaya çalışıyoruz” dedi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 97. yıldönümü törenlerinin yarın (bu sabah) başlayacağını ifade eden Tuna, ”Avustralya Başbakanı Julia Gillard akşam saatlerinde kente gelecek. 25 Nisan’daki törenlere katılacak. Yeni Zelanda’nın bir bakanı da şehrimizde misafir. Törene katılacaklar arasında savaşta yer alan diğer ülkelerin büyükelçileri olacak. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Çanakkale Valisi olarak hem devletimizi hem de hükümetimizi bu törenlerde temsil ediyor olacağız” diye konuştu.

Gül Gökçeada’ya geliyor

Vali Güngör Azim Tuna ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül’ün 27-28 Nisan tarihlerinde Çanakkale’yi ziyaret edeceğini söyledi. Tuna, Cumhurbaşkanı Gül’ün kenti ziyaretiyle ilgili programların hazırladığını ifade ederek, şu bilgileri verdi, ”Programlar büyük ölçüde planlandı. Teferruatlar tam netleşmedi. Valilik, Belediye ve Boğaz Komutanlığı ziyaretleri olacak. Üniversitede bir programa katılacaklar. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ziyareti programda yer alacak. Bu arada Gökçeada gezisi olacak. Bunu söyleyebiliriz.”

Haberin Devamı