Gazete Vatan Logo

Çanakkale’de kar tatili (7 Ocak) | Çanakkale'nin 3 ilçesinde eğitime kar engeli!

Çanakkale’de okullar tatil mi 7 Ocak? Çanakkale’de kar tatili var mı? soruları günün en çok aranılan soruları arasına girdi. Ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları birçok il ve ilçede okulların tatil edilmesine neden oldu. Meteoroloji kar yağışının aralıklarla devam edeceğini söyleyerek gerekli önlemlerin alınması yönünde uyardı. Çanakkale’nin 3 ilçesinde eğitime ara verildi. Peki, Çanakkale’nin hangi ilçelerinde okullar tatil?

Çanakkale’de kar tatili (7 Ocak) | Çanakkale'nin 3 ilçesinde eğitime kar engeli!

Çanakkale ilinde yaşayan öğrenciler, öğretmenler ve veliler 7 ocak Çanakkale’de okullar tatil mi? diye gözlerini Çanakkale Valiliğine çevirmişti. Olumsuz hava koşulları Çanakkale dahil birçok ilde okulların tatil edilmesine neden oldu. Peki, Çanakkale’nin hangi ilçesinde okullar tatil edildi.

ÇANAKKALE’DE EĞİTİME ARA VERİLDİ!

Çanakkale’yi etkisi altına alan yoğun kar hayatı olumsuz etkilerken, eğitime de ara verilmesine neden oldu.

Çanakkale'nin Eceabat, Gelibolu ve Yenice ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, söz konusu ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Ayrıca, kar yağışı kent merkezinde de etkili olmaya başladı. Öte yandan, fırtına nedeniyle adalara 2 gündür deniz ulaşımı sağlanamıyor.

TÜM ADA SEFERLERİ DE İPTAL EDİLDİ

Çanakkale'de dün gece yarısından itibaren etkili olmaya başlayan poyraz fırtınası sebebiyle vatandaşlar sokakta yürümekte zorluk yaşanırken, tüm ada seferleri de iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden turuncu kodla uyarı yapılan Çanakkale'de poyraz fırtınası etkisini arttırdı. İl genelinde dün gece yarısından itibaren etkisini arttıran ve saatte 80-110 kilometre hızla esen fırtına hayatı felç etti. Çanakkale'de deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, bugünkü olumsuz hava koşulları sebebiyle Kabatepe-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada ve Güney Marmara hatlarındaki tüm seferlerin iptal edildiğini açıkladı. Çanakkale merkezde de karla karışık yağmur eşliğinde etkili olan fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Poyraz fırtınası sebebiyle Çanakkaleliler sokakta güçlükle yürürken, iskeleye vuran dalgaların boyu ise 5 metreyi aştı.

Haberin Devamı

Çanakkale'de etkili olan şiddetli fırtına sebebiyle boğazdan transit geçiş yapan gemiler ve Çanakkale-Kilitbahir-Eceabat hattında sefer yapan feribotlar da asgari hızla yol alarak tedbiri elden bırakmadılar.