Gazete Vatan Logo

Çanakkale Boğazı'nda şoke eden manzara!

ÇANAKKALE’de etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle Sarıçay’dan denize dökülen çamurlu su, boğazı ikiye alırdı. Anadolu yakası çamur rengini alırken, Avrupa yakası ise mavi kaldı.



Çanakkale’de dün sabah başlayan ve akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağmur, birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdi. Olumsuzluklardan çamur deryasına dönen Çanakkale Boğazı da nasibini aldı. Gece boyu devam eden yağmur nedeniyle dağlardan akan çamurlu yağmur suları Sarıçay Kanalı’yla denize boşalmaya başladı. Çamur rengindeki suyun hızla denize akmasıyla Çanakkale Boğazı çift renge büründü. Avrupa yakasında denizin rengi mavi kalırken, Sarıçay’dan akan su nedeniyle Anadolu yakasında ise çamur rengini aldı.

Çimenlik Kalesi yanından denize boşalan Sarıçay’dan akan çamurlu su, akıntının etkisiyle Sarısığlar Mevkisi’ne doğru yayılmaya başladı. Denizin üzerindeki çamurlu suyu gören sahildeki vatandaşlar şaşkına döndü. Boğazın belirli bölgelerini kaplayan çamurlu su vatandaşlar ve balıkçılar arasında endişe yaşattı.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 24.6 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.