AKP’lilere üç soru

Haberin Devamı

Son birkaç haftadır gündemi işgal eden “milliyetçilik”, “Öcalan’la görüşmeler” ve “21 Mart Nevruz Kutlaması” tartışmalarına ilişkin olarak başta bütün AKP milletvekilleri, AKP yanlısı gazeteciler, AKP’li seçmenler ve AKP sempatizanları olmak üzere bütün Türkiye’ye sadece şu üç soruyu sormak istiyorum:

1- Bugün iktidarda CHP (veya eski DYP veya ANAP veya başka bir parti) olsaydı ve Sayın Kılıçdaroğlu (ya da ilgili partinin başkanı) kalkıp “Ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alıyorum!” diye peygambervari bir çıkışla Türklük kavramına ve milliyetçiliğe saldırsaydı;

2- MİT görevlilerinin özel talimatlarla İmralı’ya gönderilip 40 bin kişinin ölümünden sorumlu Öcalan ile açık açık görüştürülmesi, birlikte “müzakerelere” (kimisi “pazarlık” diyor, ben yumuşatıyorum) oturulması, yol haritaları çıkarılması ve dahi milletvekillerinden oluşan heyetlerin ellerinde hediye paketleriyle Öcalan’ı ziyaret etmesi CHP’nin (veya başka bir parti) iktidar olduğu bir dönemde olsaydı;

3- 21 Mart’ta Diyarbakır’da baştan sona PKK flamaları, Öcalan posterleri altında düzenlenen ve coşkuyla Öcalan’ın mesajlarının okunduğu Nevruz kutlamaları CHP’nin (veya başka bir parti) iktidarında yapılsaydı ne olurdu? Ne tepki verirdiniz? Ne söylerdiniz?

Ya Sayın Erdoğan muhalefette olsaydı bütün bunlara tepkisi ne olurdu?

Haydi, pamuk eller vicdana!..

26 Mart 2013

Alican Türk (emekli) Sosyolog Albay

Gani Yıldız’dan seçmeler

Çözüm sürecine katkı verecek isimler arasında iktidardan farklı düşünenler de olsa ve liste “AK-il Adamlar”dan çok “Akil Adamlar”a benzese daha sağlıklı yol alınmaz mı?

***


Yassıada ve Sivriada’ya “kısıtlamasız” yatırımın önü açılmış. Konu adalara yatırımsa en büyüğü İmralı Adası’na yapılıyor!

***


“Kürt sorununun çözümünde tercih edilen yol, devletin kırmızı çizgilerinin yanına sarı ve yeşil çizgilerin eklenmesine neden oldu” desek abartmış olmayız herhalde.

***


“Sürü Yönetimi Eğitimi” almış üniversiteli çobanlar geliyormuş. Çoban olarak iş bulamazlarsa siyaseti deneyebilirler. Zira aldıkları eğitimin avantajını kullanabilecekleri bir alan.

***


Bizce olimpiyatın bugüne kadar İstanbul’a verilmemesinin açıklaması şudur: Ne kadar büyük olursa olsun bir köye olimpiyat verilmez. Olimpiyat şehirlere verilir.

***


İsrail, “Türkiye’den özür dilememizin sebebi Suriye’deki durumdur” demiş. İsrail, kabahatinden büyük özrü için ne zaman özür dileyecek acaba?

***


Duvara “Eğitim-Sen” takvimi asan eğitimci hakkında soruşturma açılmış. Bu olay, iktidarla aynı düşünmeyenin nasıl zor günler geçireceğini gösteren “Yandın Sen” takviminden bir yapraktır.



İşte haftanın fıkraları

Bu hafta da Yıldırım Tuna fıkralarıyla keyifli bir pazar geçirmenizi dilerim.

Konuşma izni

İlkokula başlayan Temel, okulun ilk günü evine sinir içinde dönmüş. “Tamamen zaman kaybı” demiş çantasını yatağının üzerine fırlatırken, “Okuyamıyorum, yazamıyorum, inanılır gibi değil ama sınıfta konuşmama bile izin verilmiyor.”

Cennet kuşu

Turist Temel, Amazon gezisinde dalları yararak, yaprakları yolarak ormanın içinde uzun sure ilerledikten sonra karşısına çıkan lacivert, kırmızı, yeşil rengarenk, harika öten kuşu görünce rehbere dönüp, “Bu.. Bu ne kuşu?” diye sormuş merakla. “Bu kuş ‘Cennet Kuşu’ efendim” diye cevap vermiş rehber. Temel atılmış; “Hadi ya? Dönelim o zaman” demiş Temel ensesini kaşıyarak, “Biraz fazla uzağa mı gitmişiz ne..”

Arkadaşsız

Adam psikoloğa hayatında ilk defa gitmiş. Psikolog, “Sorununuz nedir acaba?” diye adamın şikâyetini sormuş. “Hiç, ama hiç bir arkadaşım yok” diye cevap vermiş adam ve devam etmiş, “Bir Allahın kulu bile yok yahu. Sence bu neden olabilir pislik, ahlaksız ve şerefsiz herif?”

Güçlü kadın

Rahmetli babaannem çok güçlü bir kadındı. Tam üç koca gömmüş toprağa. Hatta son ikisi salondaki divanında şekerleme yapıyorlarmış.

Saçmalama

Yahu saçmalama. Manyak mısın sen? Hiç ‘kedinin yaşgünü’ diye bir şey olur mu? Beş keredir davet ediyorsun, her seferinde de reddediyorum. Hem o gün ağabeyimin köpeğinin düğünü var.

Alkolik hoca

- Baba, Tabiat Bilgisi öğretmenimiz sanırım alkolik.

- Nereden çıkarttın bunu?

- Geçen derste “Kasırga nasıl olur?” diye sordum,

“Bir ölçü nane likörü, iki ölçü cinle çırpılıp üzerine buzlu limon atılacak” diye cevap verdi bana.

DİĞER YENİ YAZILAR