Bayramın son günü fıkraları

Haberin Devamı

Bugün hem pazar, hem de bayramın son günü. Yarın ise çok büyük bir bayramı daha kutlayacağız. Bayramın son gününü keyifli fıkralarla süslemek isteyenlere işte bir çırpıda okuyup gülecekleri Yıldırım Tuna’dan fıkralar...

Tabakhane

120 kilometre hızla giderken yanımdan rüzgar gibi bir araba geçti, hızı en az 200 vardı. “Tabakhaneye bilmem ne mi yetiştireceksin aptal!” diye bağırdım, yaptığım espriye katıla katıla gülerken arabamın telsizinden sinirli bir ses duyuldu. Antrenörüm “Gaza bassana salak!” dedi, “Herifin seni 2. geçişi.. Sana tur bindirdi geri zekalı..!”

Biz ne yaptık?

Karısı adamı otel odasında sekreteri ile basmış, akabinde odada müthiş bir münakaşa başlamış, konu namus, karşılıklı sadakate gelmiş. “Bir otel odasına giriyorsun” diye başlamış adam, “iki tane yatak var, birinde bir erkek, diğerinde bir kadın var, uyumak da zorundasın, sen hangisinin koynuna girerdin?” Karısı “Tabii ki kadının” demiş göz yaşlarını silerek. “Bak gördün mü?” demiş adam sinirlenerek, “Yahu biz ne yaptık ha? Sana soruyorum biz ne yaptık?”

Akıllı çiçekçi

Adam çiçekçi dükkanına gidip “Karım için çiçek almak istiyorum” demiş. “Tabii efendim.. Nasıl bir şey olsun?” diye sormuş çiçekçi. “Valla tam olarak emin değilim.. Esasında.. Mmm.. Mmm..” Çiçekçi “Sanırım ben yardımcı olabilirim” diye cevap vermiş “Nasıl bir halt ettiniz, söyler misiniz?..”

Sen de öyle

Adam divanda uzanmış gazetesini okurken karısı gelip gözünden gözlüğünü alıp “Biliyor musun balım?” demiş yumuşak bir ses tonuyla, “Gözlüğün olmayınca evlendiğim o genç ve yakışıklı adama dönüşüyorsun..” Kocası “Tatlım..” diye cevap vermiş, “Gözlüğüm olmayınca sen de çok hoş görünüyorsun..!”

Cennet cehennem

Rahip’e “Cennet ve Cehennem nasıl bir yer?” diye sormuşlar. “Cennet öyle bir yer ki, görevli polisler İngiliz, aşçıları İtalyan, oto tamircileri Alman, aşıkları Fransız ve denetim İsviçreliler’de” demiş rahip ve eklemiş, “Cehennemde ise Polisler Alman, aşçılar İngiliz, oto tamircileri Fransız, aşıkları İsviçreli ve denetim İtalyanlarda..!”

Sis

Anormal siste araba kullanırken sadece 1-2 metre tam önümdeki arabanın stop lambalarını zar zor görebiliyordum, yolu kaybetmemek için onu mümkün olduğunca yakın takip etme kararını aldım, ama bir müddet sonra o birden frene bastı, ben de “GÜMM..!” diye tamponuna bindirdim tabii.. Adamın arabasının arkası, benim de radyatör perişan oldu. Sinirle dışarı fırlayıp “Ulan bu siste sırası mı böyle kazık frenin?..” diye bağırdım,

“Manyaksan Manyağım de..!” diye geldi cevap, “Beyefendi evimin garajında ne işiniz var?.. Birlikte banyoya da girelim bari..! Tövbe tövbe..!”

Yemek duası

Akşam yemek sofrasında aile toplanınca evin babası yemek duası okuma görevini küçük oğlundan istemiş. “Ben bilemem ki?..” diye itiraz etmiş oğlan. “Aile bireylerine, arkadaş ve komşulara, fakirlere, iyi bir şeyler söyle işte..” diye ısrar etmiş babası. “Tanrım..” diye başlamış oğlan, “Bize bütün çikolata ve dondurmalarımı bitiren misafirler ve onların oğullarını gönderdiğin için teşekkür ederim.. Onları kutsa ve bir daha lütfen evimize ayak basmamalarını sağla.. Ablamın sürekli elbiselerini soyup onunla yatağında güreşerek canını yakan komşunun büyük oğlunu affet.. Önümüz kış, babamın cep telefonu ve bilgisayarındaki bütün zavallı çıplaklara sıcacık, kalın pufuduk elbiseler gönder.. Babam evde yokken annemin eve aldığı bütün evsiz erkeklere birer yuva nasip eyle... AMİN..!”

Anlayışlı karım

İşten eve geldim, karım beni görünce korkunç bir suratla “Tanrım.. Bu gün neler yaşadığımı asla duymak istemezsin..!” dedi ağlamaya başladı, “Teşekkürler tatlım, ne kadar anlayışlısın.” dedim, “O zaman ben banyoya giriyorum, sen yemeği hazırla..!”

*****


Twitt’lerden bir demet

Uzaydan atlarım, hepinizin de bayramını kutlarım.. Felix Baumgartner.

***


Sevgilim benim için “Yapışkan, tacizci, sapık..” demiş.. Deli midir nedir?.. Yahu daha doğru dürüst tanışmıyoruz bile..!

***


Sucuyu telefonuna “Su” diye kaydedip, alkollü bir gecenin sonunda “Ulan acaba kimdi bu hatun” diyerek defalarca arayan, telefon açılmayınca da meraktan deliye dönen zat ben oluyorum. Arz ederim.

***


İki şeyi merak ediyorum. 1) İnsanoğlu uygarlaşırken “sabahın köründe uyanıp işe gidelim” fikrini ortaya atan kimdi ? 2) Onu neden dinlediler?

***


Bence kızların gözünde bizim bilmediğiniz barkod okuyucu gibi bir şey var. İlk bakışta ne halt ettiğimizi anlamalarının başka açıklaması olamaz.

***


Süpermen’in kız arkadaşı Türk olsa, adamı taksi gibi kullanır canından bezdirirdi kesin!

***


Batuhan, 15 yaşında, Facebook’ta durumuna “Ben zaten her acının tiryakisi olmuşum!” yazmış. Pipisini yine fermuara sıkıştırdı galiba..

*****


Gani Yıldız’dan...

Teröristlerin sınırdan sızmasını engellemek amacıyla gözetleme yapan zeplin alınacakmış. Umarız eksik olduğu düşünülen sınır güvenliğini sağlamanın yolu budur da, zeplin balon çıkmaz!

***


18 yaşında ve milletvekili. “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” sorusu esas şimdi anlamlı!

***


90 alışveriş merkezi daha açılacakmış. Krizler fırsatları beraberinde getirir; hesapsız harcamalarla ocaklara dikilen incir ağaçları, 1 numaralı incir üreticisi olma özelliğimizi pekiştirecek!

***


ABD’de başkan adayları bir kez daha aynı masada oturup fikirlerini halka anlattılar. Peki bizde durum ne? Herhâlde işin içinde “paylaşım” olduğundandır; liderler yan yana gelip kozlarını bile paylaşmıyor.

***


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York Borsası’nda gong çalmış. Ne güzel! Fakat ekonomimiz için çalan tehlike çanları yüzünden gongu pek duyamadık!

***


Van depremzedelerine dağıtılan evlerle övünülüyor. İyi de o insanlar için ekstra bir şey yapılmadı ki! Sorumluların sorumsuzluğu yani denetimsizlik yüzünden evlerinden olmuşlardı, şimdi yeniden ev sahibi oldular, o kadar...

***


Yeni sistem 4+4+4 “çocuk gelinler” yaratabilirmiş. Çocuk gelinlerin “çocuk anneler” olacağını ve “3 çocuk” isteğini düşünürsek mevcut durumu “4+4+4=3” şeklinde formüle edebiliriz.

DİĞER YENİ YAZILAR