Hangi durumda hangi sabunu kullanalım

Haberin Devamı

Sabunun doğalını kullanmak en iyisi. Ama doğal sabunların da iyi geldiği durumları bilmek gerek. Başlayalım ve herkes kendi sorununa göre kendi doğal sabununu seçsin...

CİLT SORUNLARI

Sivilce: Ardıç, Portakal

Akne: Ardıç, Kekik, Kil, Lavanta, Portakal

Mantar: Ardıç, Kekik

Egzama: Ardıç, Gül,

Anti-selülit: Adaçayı, Buğday, Portakal, Yosun, Zeytin

Kaşıntı: Ardıç

Yara: Buğday, Gül, Kekik, Portakal, Tarçın

Yanık: Buğday, Portakal

Apse: Kekik,

Romatizma: Ardıç, Zeytin

Siyah nokta: Kil

Haşere ısırması: Portakal, Tarçın

Kızarıklıklar: Bal, Defne, Zeytin

Uyuz: Ardıç

Nasır: Menengiç

Doğum lekeleri: Buğday, Gül, Menengiç, Zeytin

Hamilelik çatlakları: Menengiç

Güneş lekeleri: Buğday, Zeytin

Varis: Ardıç, Kekik

PROBLEMLİ CİLTLER

Alerjik ciltler: Aloevera, Gül

Cilt çatlaması: Menengiç

Yorgun ciltler: Bal, Gül

Hassas ciltler: Bal, Defne, Zeytin

Yağlı ciltler: Adaçayı, Defne, Portakal

Kuru ciltler: Aloevera, Bal, Zeytin

Kırışıklık: Karnfil, Bal, Buğday,

Cilt sarkması: Karanfil ,Bal, Buğday,

Topuk çatlakları: Tarçın

CİLT BAKIMI

Besleyici: Bal, Gül, Menengiç

Berraklık: Yosun, Kil

Parlaklık: Bal, Buğday, Defne, Portakal, Tarçın, Yosun

Canlılık: Adaçayı, Gül, Kil, Portakal, Tarçın

Sıkılaştırıcı: Adaçayı, Bal, Kil, Portakal

Nemlendirici: Aloevera, Bal, Gül, Menengiç, Portakal,Tarçın

Yenileyici: Buğday

Peeling etkili: Bal, Gül, Kil

SAÇ BAKIMI

Saç dökülmesi: Ardıç, Defne, Zeytin

Kepek: Ardıç, Defne, Lavanta

Boyalı saçlar: Bal, Gül

Zayıf saçlar: Defne

İnce saçlar: Ardıç, Defne, Zeytin

Yağlı saçlar: Portakal

Kuru saçlar: Zeytin, Defne, Bal, Gül

Yıpranmış saçlar: Buğday

*****


Sabun deyip geçmeyin

En çok kullandığımız “temizlik maddesi” hangisi? Kuşkusuz sabun. Bana göre dünyanın en önemli buluşlarından biri. Ancak günümüzde sabunlar da çok fazla tüketime yetişebilmek için doğallıktan biraz uzaklaşarak üretiliyor. Daha çok köpürsün, daha iyi temizlesin diye içine pek çok kimyasal madde de katılıyor.

Bu katkı maddelerinin bazıları sağlık sorunlarına, özellikle cilt hastalıklarına yol açabiliyor.

Elbette günümüzde bundan kaçışımız pek yok. Ama biraz dikkat eder, özen gösterirsek sabunun da doğalını kullanarak kendimizi biraz koruma şansı yaratabiliriz.

Geçenlerde www.asmadogal.com internet sitesi gözüme ilişti. Sabunla ilgili çok yararlı bilgiler var. Buradan aldığım bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu pazar da sadece ayaklarınızı uzatıp keyif çatın çatmasına da, bu yararlı bilgileri de hafızanızın bir yerine koyarsanız iyi olur.

*****


İşte böyle oluyor

Bu fıkra da Yıldırım Tuna’dan geldi. Ama ayırdım. Çünkü bizim yaşlardaki kime anlattıysam katıldılar. Hoş değil tabii ama bazı şeyleri kabullenmeli. Ne yapalım zaman hızla geçiyor, kaçınılmaz kadere doğru dolu dizgin koşuyoruz işte:

Aynı okuldan mezun delikanlılar 40 yaşına gelince toplanıp yemek yemek istemişler. “Garson kızların göğüs dekolteleri açık ve vücutları harika” diye Akasya Restoran’da toplanma kararı almışlar.

10 yıl sonra hepsi 50’li yaşlara geldiğinde “Nerede toplanalım?” diye düşünmüşler, “Yemekleri ve şarap kavları harika” diye Akasya Restoran’ı tercih etmişler.

10 yıl sonra aynı grup 60 yaşına gelmiş, “Sessiz ve sigara içilebilir yerleri olması” nedeni ile Akasya Restoran’da karar kılmışlar..

10 yıl sonra 70’ine geldiklerinde “Tekerlekli sandalyeye müsait, asansörü var, üstelik sigara da içilmiyor” diye Akasya Restoranı seçmişler..

10 yıl sonra 80’e geldiklerinde konu tabii “Nerede toplansak?” Hepsi birden “Değişiklik yapalım, gitmediğimiz bir yer olsun” demişler ve Akasya Restoran’a gitmişler.

FIKRANIN GÜZELLİĞİ: Arkadaşların hepsi en az 80’e kadar yaşamışlar demek ki. Bu bile kazanç değil mi?

*****


Trafik cezası

Adam arabasıyla trafik kamerasının tam yanından geçerken kameranın flaşının çaktığını görmüş. Sürat limitini aşmadığının bilincinde, ilerideki göbekten dönüp daha da yavaş kullanarak denemek için aynı noktaya gelmiş ama flaş yine patlamış. Bu durumu çok saçma bulan adam aynı noktadan biraz daha yavaş bir süratle geçmiş, ama flaş 3’üncü kez patlamış. 4’üncü kerede aynı sonuçla karşılaşınca kameranın bozuk olduğundan son derece emin bir şekilde 5’inci kez bu sefer el sallayıp, dil çıkartıp, gülerek geçmiş flaşı tekrar patlayan kameranın önünden. Aradan 2 hafta geçmiş, karısı onu işyerinden arayıp “Sen deli misin?” demiş, “Postacı şimdi sana tam 5 tane trafik ceza makbuzu getirdi, emniyet kemersiz araba kullanmışsın.. Aptal!..”

*****


Bu haftanın fıkraları

Yıldırım Tuna yine müthiş fıkralar göndermiş. Birlikte okuyalım...

Yaşlılık bu

Torunum “Babaanne yaşlılık nasıl bir şey?” diye sordu. “Kızım anlaman için kulaklarına pamuk tıka” dedim, “Ayakkabılarının içine birer avuç çakıl koy, ellerine lastik eldiven tak, gözlük camlarını vazelinle sıva, o zaman bir yaşlının neler hissettiklerini anlarsın!”

Anlaşmazlık

Yenİ evliler çok kısa bir süre sonra hâkimin önünde boşanmak için yerlerini alınca “Hayrola?” diye sormuş hâkim, “Sizi bu kadar çabuk boşanmaya iten sebep nedir?” Delikanlı “Altı haftadır birlikteyiz efendim” demiş, “En ufak bir konuda bile fikir birliğine varamadık!” Karısı “Hayır” diye atılmış, “Yedi hafta!”

Kötü fotoğraf

Adam fotoğrafçının dükkânına hışımla girmiş. Elindeki bir deste fotoğrafı tezgâhın üzerine fırlatıp “Ne be bu?” demiş, “Daha iyi bir fotoğraf istiyorum!” Fotoğrafçı “Olur” demiş dişlerini sıkarak, “O zaman git, bana daha iyi bir surat getir!..”

Hediye

Adam hediyelik eşya satan bir mağazaya girip genç kız tezgâhtara yaklaşmış “Bana yardım eder misiniz?” demiş, “Bu dünyada çok ama çok zengin, hemen hemen her şeye sahip bir askerlik arkadaşım var ve bugün de onun yaş günü. Onu heyecanlandıracak bir hediye olarak ne vermemi önerirsiniz?” Kız “Kolay” demiş gülümseyerek, “Benim telefon numarama ne dersiniz?”

DİĞER YENİ YAZILAR