Kadın evde ne iş yapar?

Haberin Devamı

Bir okurdan geldi. Muhtemelen internette de geziniyordur. Kim bilir belki internet meraklılarının okuduğu bir yazıdır ama, benim çok hoşuma gitti, okumayanlarla paylaşmak istedim:

Adam akşam iş çıkışı eve geldiğinde evin bahçesinin karmakarışık olduğunu görmüş. 3 çocuğu da bahçede çamurlar içinde oynuyormuş. Boş yemek kutuları ve içecekler etrafa saçılmış. Karısının arabası garajın önünde, bir kapısı açık ve yamuk halde park eder durumdaymış.

Evin içine girdiğinde durum daha vahim bir şekle dönüşmüş. Girişteki halının bir kenarı kıvrılmış, havaya kalkmış ve abajur sehpanın üzerine devrilmiş. Televizyondaki çizgi filmin sesi sonuna kadar açıkmış ve televizyonun üzerine bırakılan yarısı içilmiş meyve suyu ha döküldü ha dökülecek...

Oturma odasında yer oyuncaklar ve çocuk elbiseleriyle kaplıymış. Mutfağa girdiğinde lavabonun sabah kahvaltısı bulaşıklarıyla dolu olduğunu görmüş. Ayrıca kırılmış bir bardağın parçaları masanın altında duruyormuş.

Üst rafa yöneldiğinde merdivenlerdeki elbiseleri fark etmiş. Telaşla karısının başına kötü bir şey gelmiş olabileceğini düşünerek hızla koşmaya başlamış. Misafir odasına girdiğinde karısını uzanmış halde kitap okurken bulmuş. Kocasını gören kadın okuduğu kitaptan başını kaldırmış, hafifçe gülümsemiş ve gününün nasıl geçtiğini sormuş.

Adam cevaplamış: “Her zaman ki gibi!” Ardından şaşkınlıkla, “Ne oldu bugün böyle?” diye sormuş. Karısı tekrar gülümseyerek, “Sen her gün eve geldiğinde bütün gün ne yaptın ki demez miydin?” demiş. Adam “Evet” diye onaylayınca karısı devam etmiş: “Güzel... Bugün her gün yaptıklarımı yapmadım!”

*****

Pazar gününün neşesi fıkralar

Fıkraların hepsi Yıldırım Tuna’dan geldi. Bazılarını hafta içinde sizlerle paylaştım, kalanları da pazar günü neşesi için sakladım:

Konuşan köpek

Adam evin birinin önünde “Satılık konuşan köpek” ilanını görünce çalmış kapının zilini, ev sahibi köpeği arka bahçede görebileceğini söylemiş. Adam dolanmış arkaya, bir bakmış köpek orada oturmakta.

Köpek ona dönüp “Konuşabildiğimi çok küçük yaşta keşfettim” diye öyküsüne başlamış:

“Hükümete başvurdum, beni gizli servise aldılar, ülke ülke gezdirdiler. Bakanları, devlet başkanlarını, vergi kaçıran iş adamlarını, soygun planlayan gangsterleri dinleyip konuşulanları üstlerime anlatıyordum. Kimse benden şüphelenmiyordu. Bir sürü madalyam var, şimdi emekli oldum satıyorlar beni işte.”

Duyduklarına inanamayan adam tekrar kapıya koşup köpeğin kaça satıldığını sorup “10 dolar” cevabını alınca iyice afallamış: “B..Bu köpek 10 dolar. Neden bu kadar ucuza satıyorsunuz?”

Köpeği satan, “Çünkü o it oğlu it yalancının teki” demiş sinirden titreyerek, “Gizli servis görevleri, madalyalar falan hep palavra, devamlı yalan söylüyor, yarın gel bak bambaşka şeyler sallayacak.”

Çıkma teklif

Derste delikanlının tam yanında oturan kızla konuştuğunu gören yaşlı bayan öğretmen “Sen!” diye onu işaret etmiş sinirle, “Ne konuşuyordunuz bakiim?..” Öğrenci, “Kız arkadaşıma bir şey sormuştum efendim” diye mahcup bir şekilde ayağa kalkmış.

“Ne sorduysan hemen ve aynen bana da soracaksın” diye bağırmış öğetmen. “Peki efendim” diye başı önde başlamış delikanlı: “Bu cumartesi gecesi benimle çıkar mısın?..”

Çekirge kokteyli

Çekirgenin biri bara girer girmez “Aa?” demiş onu gören barmen, “Biliyor musun bu barda senin adını verdiğimiz bir kokteyl hazırlıyoruz!”

Çekirge “Hadi ya?” demiş, “Remzi adında bir kokteyl ha? Çok ilginç...”

Züccaciyede...

Kadının arabası sürekli problem çıkarıyor, o da ne yapsın hemen kocasından yardım istiyormuş.

Yine bir gün adam böyle bir telefon alınca “Bu sefer ne oldu?” diye sormuş. “Frenlerim patladı” demiş kadın, “Gelip beni alabilir misin?” Adamcağız biraz da öfkeyle “Nerdesin?” diye sormuş.

“Bir züccaciye dükkânındayım” demiş kadın. Adam “Peki, araba nerde?” diye sorunca cevabını almış: “Burda... benimle beraber!”

Manik depresyon

Psikiyatri profesörü, dersinin başında anlattığı “Manik depresyonu” anlayıp anlamadıklarını öğrenmek için tipik bir örnekle öğrencilerine sormuş:

“Bir adam, aynı anda geriye, ileriye hızla gidip geliyor, 1 dakika süreyle avazı çıktığı kadar bağırıyor, sonra da hiçbir şey olmamış gibi gidip yerine oturuyor, oturduğu yerde kontrol edemediği hareketler yapıyor mesela bacak bacak üstüne atıyor sonra birden bacaklarını indirip sigara yakıyor. Sizce bu adam nedir?”

Arka sıralardan bir ses gelmiş: “Bir futbol takımının teknik direktörü!”

Baba terbiyesi

- Anne, babamla bugün otobüse bindik, bana ‘Hemen oturduğun yerden kalk ve yerini şu bayana ver’ dedi, ben de mecburen dediğini yaptım...

- Çok doğru bir şey yapmışsın oğlum..

- Ama anne ben babamın kucağında oturuyordum...

*****

Eyvah telefonu kaldı

Salı gecesi bir dostumuzun daveti üzerine Levent Tenis Klübü’ne uğradık. Herkes birbirini tanıyor, çalan müziğin eşliğinde keyifli bir eğlence gecesi.

Derken masamızdaki bir hanım eve gitmek üzere kalktı. Aradan iki dakika geçmişti ki birimiz masanın üzerinde kalan cep telefonunu fark ettik.

“Eyvah” dedi telefonu gören, “Ne yapsak acaba.” Tam karşıda oturan bir başka hanım arkadaşımız telefonu kaptığı gibi ayağa fırladı ve “Az önce çıktı, belki yetişirim” diyerek kapıya yöneldi.

Ama bu arada da telefonda bir numara çevirmeye çalışıyor.

Masadan biri “Kimi arıyorsun” diye sorunca arkadaşımız “Telefon ediyorum ki uzaklaşmamışsa hemen dönsün” demez mi? Zaten o sırada diğer elindeki telefon çalmaya başlamıştı...

*****


Sağlığa en zararlı yiyecek hangisidir? Düğün pastası...

DİĞER YENİ YAZILAR