Yıldırım Tuna fıkra fabrikası

Haberin Devamı

Bu hafta, fıkralarıyla daha önce pek çok kez bu köşeyi süsleyen Yıldırım Tuna’nın bir de internet sitesi olduğunu öğrendim. Bu siteden fıkra severlerle buluşan Tuna’nın internet adresi ise ww.yildirimtuna.com... Ağırlıklı olarak fıkraların karşımıza çıktığı sitede ayrıca Tuna’nın seyahat anılarını bulmakta mümkün. Mizah yeteneğini çok beğendiğim, fıkralarına çok güldüğüm ve adeta bir fıkra fabrikası gibi üreten Yıldırım Tuna’dan işte küçük bir derleme. Bu arada unutmadan söyleyeyim, Yıldırım Tuna her sereferinde “hafif dekolte” fıkralar da gönderiyor. Bunları da bir pazar topluca sizlere sunacağım. Çocuklara okutmamanın yollarını şimdiden bulun.

Küçük kız çocuğu, küçük oğlan çocuğuna “Haydi evcilik oynayalım” demiş. “Tamam” demiş oğlan, “Ben ne olacağım?..” Kız bilmiş bir tavırla “Önce ‘karar vermek’ konusunda fikrini öğrenmek istiyorum” diye cevaplamış. Oğlan ise şaşkın bakışlar arasında sormuş: “Fikir mi? Karar vermek mi? Ne demek onlar?” “Tamam..” demiş minik kız sırıtarak, “Sen ‘Koca’ ol!”

***


Memur, patronuna giderek “Zam istiyorum efendim” demiş, “Yoksa peşimde koşuşturan üç şirket var yakında beni bulamayacaksınız, bilesiniz!” Hafif alaylı bir şekilde sormuş patronu: “Hangi şirketler onlar?” Memur, “İnanmıyorsanız söyleyeyim efendim” demiş, “Elektrik şirketi, doğalgaz şirketi ve su şirketi!”

***


İki aristokrat kadın karşılıklı sohbet ederken birbirlerine hava atıyorlarmış. “Benim ailem Büyük İskender’e kadar dayanıyor... Ya sizinki?” diye sormuş birinci kadın. “Vallahi maalesef tam olarak bilemiyoruz...” demiş ikincisi, “Tüm evraklar Nuh Tufanı’nda kaybolmuş!”



***




Koyunları bir çırpıda sayan adam

Çoban’ın biri dere kenarında koyunlarını otlatıyormuş. Tam o anda, yanına bir Cherokee Jeep yanaşmış. Brioni gömlek, Cerruti ayakkabılar giyen, Ray-Ban gözlüklü ve YSL kravatlı bir sürücü aşağıya inmiş ve çobana sormuş: “Eğer kaç tane koyunun olduğunu bilirsem bana onlardan bir tanesini verir misin?” Çoban bir adama birde koyunlarına bakmış ve “Tamam” diye cevaplamış.

Genç adam arabasını park etmiş, telefonunu bilgisayarına bağlamış bir NASA sitesine girmiş, GPRS’ini kullanarak yeri taramış, bir database ve logaritma ile doldurulmuş Excel tablosunu açmış ve 150 sayfalık bir rapor basmış.

Çoban’a dönmüş, “Tam olarak bin 586 adet koyunun var” demiş. Çoban “Doğru” diye cevap vermiş, “Koyununu alabilirsin.” Genç adam koyunu almış ve cipinin arkasına koymuş. Bu sefer çoban genç adama dönmüş, “Eğer senin ne iş yaptığını bilirsem koyunumu geri verir misin?” diye sormuş. Adam, “Evet neden olmasın” diye yanıtlamış. “Sen Dünya Bankası’nda danışmansın” demiş çoban. Adam sormuş, “Nasıl oldu da bildin?”

Çoban, “Çok basit” diye cevap vermiş, “Buraya çağrılmadan geldin, bu bir.. İkincisi benim bildiğim bir şeyi bana söylemek için benden bir koyunumu istedin. Üçüncüsü yaptığın hiçbir şeyden anlamıyorsun çünkü köpeğimi aldın!”



***




Bugün Ruhat Mengi’yi izlemeyi ihmal etmeyin

Star TV’de Ruhat Mengi’nin hazırlayıp sunduğu Her Açıdan programında bugün Atatürk konuşulacak. Mustafa Filmi’nden hareketle başlayacak programda Atatürk’le ilgili babasının anılarını derleyen Kemal Ulusu da var. Ayrıca tarihçi Yrd. Doç. Doktor Mehmet Alkan da Atatürk konusuna tarihsel boyutuyla bakacak. Programda ben de varım, gazeteci gözüyle son günlerdeki Atatürk tartışmalarına yönelik analizlerimi dile getirmeye çalışacağım. Mengi’nin programında ayrıca son günlerde toplum vicdanını da derinden etkileyen Hüseyin Üzmez olayı da ele alınacak. Bu bölümde İ.Ü. Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şevki Sözen ve KA-DER Başkanı Avukat Hülya Gülbahar ve Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı Kurucusu Avukat Canan Arın konuşacak. Çok ilginç olacağını tahmin ettiğim program saat 12.15’te başlıyor, sakın kaçırmayın derim.



***




İnsanlar topraktan yaratılmıştır, her an çamur olabilirler.

DİĞER YENİ YAZILAR