Gazete Vatan Logo

Çamlıca’da büyük dönüşüm başlıyor

Çamlıca’da kentsel dönüşüm hazırlığı başlıyor. 16 mahallede 530 binayı kapsayan kentsel dönüşüm için Mart ayında ilk kazma vurulacak

Çamlıca’da büyük dönüşüm başlıyor

Çamlıca, büyük dönüşüme hazırlanıyor. 16 mahalleyi kapsayan yaklaşık 190 dönümlük alanda, gelecek yıl Mart ayında dönüşümün ilk kazması vurulacak.

Üsküdarlıların 1983’ten bu yana gerçekleşmesini beklediği imar planı, 33 yıl sonra gerçeğe dönüştü. Bununla birlikte kentsel dönüşümün önündeki bütün engeller kalkmış oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kentsel dönüşümün, Üsküdar Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle yürütüleceğini söyledi Çamlıca Camisi’nden Boğaz’a bakıldığında bu alanın toplam 190 bin metrekareyi kapsadığını belirten Türkmen, alanın 7 ayrı parsel olduğunu, oldukça fazla hissedarı bulunduğunu ve arazinin tamamının kaçak yapılarla dolu olduğunu anlattı.

530 bin bina var

Türkmen, şöyle konuştu: “Çamlıca’nın eteklerindeki 530 bina ve 1.500’e yakın bağımsız bölüm olan bu alanı komple kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan ettik. Şu anda mevcut nüfusumuz bu 16 mahallede 270 bin insan yaşıyor. Bu dönüşümün sonunda yine bu bölgenin insanları burada kalacak şekilde plan yaptık. Protokol gereği buradaki mevcut yapıları yıkılarak yeniden yenisinin yapılmasını TOKİ’yle yürüteceğiz.”

Haberin Devamı