Gazete Vatan Logo

Camiye çirkin saldırı Türk ve Almanları birleştirdi

Almanya'nın Delmenhorst kentinde Kurban Bayramı'nın birinci günü Mevlana Camisi önüne bırakılan kesilmiş domuz kafasına tepkiler devam ediyor. Olay, kentte başta Türk dernekleri olmak üzere tüm göçmen ve Alman dernekleri tarafından kınandı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Milli Görüş Genel Merkezi, Delmenhorst polis şefi, Hristiyan ve Musevi dini temsilcileri ile birçok kuruluş Mevlana Camisi yönetimini arayıp geçmiş olsun dileklerini sundu ve saldırıyı kınadıklarını dile getirdiler.

SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Delmenhorst Milli Görüş Mevlana Camisi önüne bırakılan domuz kafası kentte protesto edildi. Aşırı sağcılara karşı 2006 yılında kurulan Sağa Karşı Geniş İttifak (Breites Bündnis gegen Rechts) isimli dernek Delmenhorst Belediye Binası önünde düzenlediği gösteriyle camiye yapılan saldırıyı protesto etti.

Protesto eylemine Mevlana Camisi, Yeni Cami ve DİTİB Merkez Camisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

Sağa Karşı Geniş İttifak Derneği sözcüsü Hartmut Nordbruch ile Protestan Kilisesi Papazı Dr. Enns Konukiewitz yaptıkları konuşmalarda Mevlana Camisine yapılan saldırıyı kınadıklarını, bu tür olayların yaşanmaması için dua ettiklerini söylediler. Camiye yapılan saldırıyı kendilerine yapılmış gibi gördüklerini ve üzüldüklerini dile getiren konuşmacılar, Delmenhorst kentinde aşırı sağcılara yer olmadığını dile getirdiler.

Haberin Devamı

“BUNU YAPAN HASTA OLMALI”

SPD Delmenhorst Belediye Meclis Üyesi İbrahim Tuner camiye domuz kafası bırakan kişilerin akıl hastası olduğunu söyledi. Delmenhorst da çok güzel bir ortam olduğunu, bunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyeceğini anlatan Tuner, “Bu işi yapanlar bence hastadır. Bunların yakalanıp biran önce tedavisi yapılmalı. Olayın takipçisiyiz” dedi.

Milli Görüş Bremen Bölge Başkanı Ekrem Kömürcü ve yönetim üyesi arkadaşları Mevlana Camisi'ne bir ziyarette bulundu. Ziyarette FDP Delmenhorst Belediye Meclis Üyesi Murat Kalmış ile basın mensupları da yer aldı. Kömürcü, yaşanan tatsız olaydan dolayı üzgün olduklarını ve teşkilat olarak cami yönetiminin yanında olduklarını söyledi. Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurgulayan Kömürcü, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Cami Başkanı Cumali Keser ile Basın Sözcüsü Eyüp Ertuğrul da kendilerini arayan ve destek veren herkese teşekkür ettiler.

Haberin Devamı