Gazete Vatan Logo

Camideki 'hayali saf'ları polis dağıttı

Çete dinlemeye takılmamak için camide buluştu

Zuhuratbaba buna da tanık oldu… İstanbul gümrüklerinde 45 kişinin tutuklandığı 'Hayali ihracat' operasyonundan ilginç detay... Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan 14 şüpheli telefon ve ortam dinlemesine karşı camide buluştu. Cemaatin arasına karışan çete üyeleri alacakları önlemleri konuşurken, polis de arkalarındaydı. Hazırlanan fezlekede 14 kişi hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Satın aldıkları malı 'ürettik' diye ihraç etmişler

BÜYÜKÇEKMECE Savcısı Mustafa Gül tarafından hazırlanarak Bakırköy Savcılığı'na gönderilen fezlekede, hayali ihracat yöntemlerinden bazıları şöyle anlatıldı:

- Suç örgütünün hayali ihracat yaparak haksız KDV iadesi almak için sektörel firmalar kurdukları ya da sektörel dış ticaret firmalarını kullandıkları tespit edildi. Sektörel firmaların tercih edilme nedeni, 'iade alınması açısından avantajlı olması' olarak gösterildi.

- Suç örgütlerinin yapmış oldukları kaçakçılık eylemlerinden bir tanesi de 'Dahilde İşleme İzin Belgesi' kapsamında getirmiş oldukları mallarla ilgili. Haksız kazanç elde etmek isteyen suç örgütlerinin, üretim yapıp ihraç etmek yerine Laleli esnafından aldıkları tekstil ürünlerini, ürettikleri mal olarak gösterip ihraç ettikleri belirlendi. (AKŞAM)

Haberin Devamı