Gazete Vatan Logo

Cameron son defa parlamentoda konuştu!

Cameron son defa parlamentoda konuştu!

İngiltere Başbakanı David Cameron görevi bırakmasından önceki son Parlamento toplantısını gerçekleştirdi.

Bugün görevi İçişleri Bakanı Theresa May’e devredecek olan Cameron, milletvekillerin sorularını yanıtladığı haftalık son Parlamento toplantısına katıldı.

Oldukça neşeli olduğu gözlenen Cameron milletvekillerinin sorularına esprili yanıtlarla karşılık verdi. Ana Muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn de Cameron’ı hizmetlerinden dolayı takdir etti.

Cameron konuşmasının sonunda Parlamento’da dakikalarca alkışlandı.

Başbakan Cameron’un son Parlamento toplantısında görevi bırakacağına gönderme yaparak ”Bugün Kraliçe ile buluşmam dışında ajandam oldukça hafif” diye konuştu.

Kediyi götüremeyeceğim için üzgünüm Cameron Başbakanlık Konutu’nda yaşayan Larry adlı kediyi yanında götüremeyeceği için üzgün olduğunu, Larry’i kendisinin sevdiği gibi herkesin sevdiğini söyledi.

Başbakanlık Konutu’ndan yapılan açıklamada, konuttaki kedinin Başbakan’a ait olmadığı için yanına almasının da mümkün olmayacağı belirtildi.

Cameron, bugün öğleden sonra Kraliçe 2. Elizabeth’i Buckingham Palace’da ziyaret ederek istifasını sunacak.

Şu anda İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Thresesa May ise aynı gün Kraliçe ile bir araya gelerek yeni kabinenin oluşturulması için onay olacak. May’in 24 saat içinde yeni hükümetin kabinesini açıklaması bekleniyor 49 yaşındaki Cameron Mayıs 2010’dan beri Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık görevini yürütüyordu.

Haberin Devamı