Gazete Vatan Logo

Cameron: Kimse bizim kadar çaba göstermedi

İngiltere Başbakanı David Cameron, 'Mülteciler için kimse İngiltere kadar çaba harcamadı' dedi

Cameron: Kimse bizim kadar çaba göstermedi

Partisinin anne - babasız Suriyeli mülteci çocukları İngiltere'ye kabulünü engellemesinin ardından tepkileri üzerine çeken İngiltere Başbakanı David Cameron, "Bugüne kadar hiçbir ülke Suriyeli mülteciler için İngiltere'nin gösterdiği çabayı göstermedi" diyerek hükümetinin mülteci politikasını savundu.

Parlamentodaki konuşmasında mülteci çocukların kabul edilmesi halinde çok sayıda göçmenin yeniden hayatlarını tehlikeye atarak Avrupa'ya gelmeye çalışabileceğini söyleyen Cameron, "Suriye'ye komşu ülkelerde mülteci kamplarına yatırım yapma politikasını sürdürmemiz gerek" dedi.

1930'lu yıllarda Almanya'dan kaçan ve İngiltere'ye sığınan Yahudilerin oluşturduğu Kinder Transport kuruluşu, İngiltere hükümetini 'şefkat göstermeye' çağırmıştı.

İNGİLTERE 3 BİN ÇOCUK MÜLTECİYİ ALMAMIŞTI

İngiltere Parlamentosu, Avrupa'daki mülteci kamplarındaki kimsesiz 3 bin çocuğun kabulüne ilişkin öneriyi reddetmişti.

TÜRKİYE MÜLTECİ KONUSUNDA LİDER

Mülteci konusunda uluslararası kamuoyunun takdirini alan Türkiye, 2 milyondan fazla mülteciyi topraklarında barındırıyor. Bu alanda Türkiye'ye yaklaşan tek ülke Lübnan.

Haberin Devamı

İNGİLTERE TÜRKİYE'Yİ ÖVMÜŞTÜ

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, daha önce Türkiye'deki mülteci kamplarından birini ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye övgülerde bulunmuştu.