Gazete Vatan Logo

Cameron görevi bugün May’e devredecek

Cameron görevi bugün May’e devredecek

İngiltere’de Başbakan David Cameron, çarşamba günü görevini Theresa May’a devredecek.

Theresa May’i, yeni görevinde bekleyen en önemli konu, İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliğinden çıkışı ile ilgili sürdüreceği müzakereler olacak.

İngiliz Avam Kamarası lideri Chris Grayling, yeni lidere şu uyarılarda bulundu: ‘‘Theresa May’in, partinin birliğini sağlaması konusunda dikkatli olması gerekiyor. O, bunu kuracağı bir ekiple başarabilir ve ülke için en doğrusunu yapabilir. Bu tabi kolay değil, ancak başbakanlık görevine seçilirseniz bunu yapmak zorundasınız.’‘ Cameron, görevi bırakmadan önce salı günü bakanlar kurulununda mesai arkadaşlarına veda etti. İngiltere’deki siyasi gelişmeler Avrupa Birliği tarafından da yakından izleniyor.

Almanya Başkanı Angela Merkel, İngilizlerin yeni liderine şu mesajı gönderdi: ‘‘Yeni göreve başlayacak olan başbakanın hedefi, İngiltere’nin Avrupa Birliği ile nasıl bir ilişki inşa etmek istediğini açıklık getirmek olmalı. Biz sadece Almanya olarak her yıl İngiltere’ye 800 bin otomobil ihraç ediyoruz. Bütün üye ülkelerin aşağı yukarı bu yönde aynı hedefleri var, bu yüzden olabilecek etkiyi en aza indirebilmek için hep birlikte müzakerelere önderlik yapacağız.’‘ İngiltere’yi 40 yılı aşkındır üyesi olduğu AB’den tamamen ayırma sürecini yönetecek olan Theresa May, Margareth Thatcher’dan sonra İngiltere’nin ikinci kadın başbakanı olacak.

Haberin Devamı