Gazete Vatan Logo

Çamaşır makinesine 70 milyon Euro yatırdı

Vestel, Manisa OSB’de 750’şer bin adet kapasiteli çamaşır ve kurutma makinesi üretimi için yeni fabrika kuracak. 70 milyon euroluk yatırım, 6 ayda tamamlanacak

Çamaşır makinesine 70 milyon Euro yatırdı

Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni bir fabrika için düğmeye bastı.

Vestel Beyaz Eşya’nın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan açıklamasında, şirketin Manisa OSB’de satın almış olduğu arsa üzerinde yılda 750 bin adet çamaşır makinesi ve 750 bin adet de kurutma makinesi üretim kapasitesine sahip olacak yeni bir fabrika kurulması için yatırım çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Teşvikten yararlanacak

Söz konusu yatırımın Haziran 2018’de tamamlanmasının planlandığı belirtilen açıklamada, yeni fabrika için arsa bedeli dahil 70 milyon euro yatırım harcaması planlandığı kaydedildi. Toplamda 81 bin 191.43 metrekare yüzölçümüne sahip arsa, metrekaresi 400 lira olmak üzere 32 milyon 476 bin 572 lira bedelle satın alınmıştı.

Açıklamada, “Yatırımın finansmanının sağlanması amacıyla çeşitli banka ve finansal kuruluşlarla görüşmeler devam etmektedir. Bakanlar Kurulu’nun ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararı’na istinaden, söz konusu yatırımla ilgili olarak gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteği gibi teşviklerden yararlanılacaktır” denildi.

Haberin Devamı

Dev tesis araçla gezilebiliyor

Manisa’da 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu Vestel City, Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biri. Günde 76 bin ürün üretim kapasitesine sahip Vestel City’de, 16 bin kişi çalışıyor. 1984 yılında kurulan Vestel 1994 yılında Zorlu Holding bünyesine katıldı. Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, geçen yıl Ağustos ayında dönemin Sanayi Bakanı Fikri Işık’ı üretim tesislerinde kendi kullandığı araçla gezdirmişti.