Gazete Vatan Logo

Çalışmaya, üretmeye devam

81 ildeki 365 oda ve borsa başkanı, darbe girişimine eş zamanlı açıklanan ortak bildiriyle tepki gösterdi. TOBB Başkanı, “Ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Çalışmaya, üretmeye devam

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde 81 ildeki 365 oda ve borsanın başkanı, Türkiye’nin birliğine ve demokrasiye karşı gerçekleştirilen darbe girişimine tepki için eş zamanlı ortak bildiri açıkladı. Bildiriyi okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz gecesi Türk milleti ve kurumlarının demokrasiye kasteden “alçakça” bir saldırıyı önlediğini anımsattı. “Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz. Şimdi çok daha güçlü, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız” diyen Hisarcıklıoğlu, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceklerini, iş dünyası olarak “daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı” dediklerini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, özel sektör olarak ülke ve millet için daha büyük bir azimle çalışacaklarına ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacaklarına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Kemal

Haberin Devamı

Atatürk’ün ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü hep aklımızda tutarak, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim.”

4 ilden canlı bağlantı

TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen basın toplantısında 81 il 160 ilçeyi temsilen Trabzon, Diyarbakır, Antalya ve Denizli ile canlı bağlantı kuruldu. Canlı yayınla Ankara’ya bağlanan il ve ilçelerinin oda ve borsa başkanları ile yönetim kurulu üyeleri kendi illerinin tepkilerini dile getirdiler. İş dünyasından ortak tepkiye yoğun bir katılım gözlendi. İş dünyasının temsilcileri Türk bayraklarıyla açıklamanın yapıldığı salonlarda yerlerini aldılar. Bazı illerde salonlara sığmayan iş adamları açıklamayı açık havaya taşımak durumunda kaldı.