Gazete Vatan Logo

Çalışan annelere büyük destek! En az 10 bin 747 lira...

İş hayatına kadınların katılımını arttırmak için kadınlara birçok hak tanınıyor. Özellikle çalışan annelere sağlanan destek her geçen gün artıyor. Çalışan anneler süt parası, doğum yardımı, iş göremezlik ödeneği, yarı zamanlı çalışma gibi destekler ile devletten en az 10 bin 747 lira alabiliyor.

Çalışan annelere büyük destek! En az 10 bin 747 lira...

Çalışan kadınlara, özellikle de çalışan annelere sunulan birçok imkân bulunuyor. Ancak çoğu çalışan haklarını bilmiyor. Desteklerin başında da süt parası, iş göremezlik ödeneği, doğum yardımı geliyor.

Çalışan annelere; süt parası, doğum yardımı, iş göremezlik ödeneği, yarı zamanlı çalışma parası olarak en az 10 bin 745 lira ödeniyor.

Tüm anneler, doğum yaptıklarında, birinci çocuğa 300, ikinciye 400, üçüncü ve sonrakilere 600 lira doğum yardımı alıyor.

Anneler süt parası da alıyor. 202 lira olan bu ödeme için kadın ya da eşinin çalışması yeterli oluyor.

Doğum izninde iş göremezlik parası alınıyor. Asgari ücretlinin ödeneği 7 bin 324 lira.

Anneler; doğum izinleri bittikten sonra ilk çocukta 2, ikincide 4, üçüncü ve sonrakilerde 6 ay yarım gün çalışabiliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren öderken, çalışılmayan sürenin ücreti brüt asgari ücret üzerinden ödeniyor. Bundan sadece damga vergisi kesiliyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 2 bin 920 lira ödüyor.