Gazete Vatan Logo

Çalınanın yerine başka plaka

Çalınanın yerine başka plaka

Aracın ruhsatına varıncaya kadar tüm evrakların yeniden çıkarılmasını gerektiren işlemler, Emniyet Müdürlüklerinin Trafik Tescil bölümlerinde yoğunluğa sebep oldu. Tek plakasını yolda düşürse bile sil baştan yeni plaka ve ruhsat çıkarmak zorunda kalanlar bu durumdan şikayet etse de, güvenlik önlemleri daha öncelikli... Uygulamanın, kötü amaçlı plaka hırsızlığını frenlemesi bekleniyor.

YILDA 25 BİN ARAÇ

Teröristlerin kiralık araç, ikiz plaka dışında çalıntı araçlarla saldırı düzenlediği de bilinen bir başka gerçek. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye’de bir günde çalınan araç sayısı 65. İstanbul günde 26 araçla ilk sırada. Araç hırsızlığı en çok Marmara Bölgesi’nde, en az Doğu Anadolu’da yaşanıyor. Aylık olarak bakıldığında İstanbul’da ayda yaklaşık 800 araç, Ankara’da 250 araç çalınıyor.

BULUNMA İHTİMALİ % 67

Türkiye’de çalınan her 100 otomobilden 67’si bulunuyor, geri kalan araçlar ya parçalarına ayrılıp yedek parça olarak ya yurt dışına çıkarılarak ya da motor ve şasi numaraları değiştirilerek sahte ruhsatlarla yeniden satılıyor. Ve maalesef bir kısmı da terör eylemlerinde kullanılıyor. Araç mafyaları ve çalıntı oto konusunda uzmanlaşan çeteler, özellikle parçalara ayırdıkları araçları yurtdışına çıkararak yılda 5 milyon TL gibi rakamlar kazanıyor.

Haberin Devamı

PKK PLAKALI ARAÇ

İstanbul’da PKK plakalı aracın dolaştığı iddiası üzerine açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, “Konuya ilişkin sosyal medya ve haber sitelerinde yapılan inceleme ve Pol-Net dedektif sorgulamasında, 34 PKK 43 plaka sayılı aracın tescil kaydının bulunmadığı tespit edilmiştir” bilgisini paylaştı.

ALARMA GEÇİRDİ

İstanbul’dan Ankara’ya giden ve plakası PKK terör örgütü tarafından kullanılanlar listesinde yer alan otomobil, Bolu polisini alarma geçirdi. Polis tarafından durdurulan aracın, Muş’ta 2 ay önce PKK’lı teröristlerce sahibinden zorla alındığı, daha sonra tarafından bulunarak sahibine teslim edildiği anlaşıldı. Otomobildeki 12 yaşındaki oğlunun büyük korku yaşadığını söyleyen araç sürücüsü ise “Plakanın hala terör örgütünün kullandığı plakalar listesinde bulunduğunu biliyorum. Daha önce de iki kez polis tarafından bu nedenle durduruldum. Muş’a plakayı değiştirmek için gidiyorum. Artık ben de bıktım” dedi.

Haberin Devamı