Gazete Vatan Logo

Çaldıkları hayvanları motorlu testereyle kestiler

ANTALYA ve ilçelerinde çaldıkları büyük ve küçükbaş hayvanları motorlu testere ya da satırla keserek, derisini yüzmeden parçalayıp düşük fiyata satan 8 kişi, jandarma tarafından yakalandı.

Bir istihbaratı değerlendiren Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde küçük ve büyükbaş hayvanların çalındıktan sonra motorlu testereyle kesildiğini tespit etti. 3 ay boyunca çalışma yürüten jandarma ekipleri, Dağ Nahiyesi’nde grubun izine ulaştı. Şüphelilerin kimliğini tespit eden jandarma, liderliğini M.T’nin yaptığı ve M.Y., S.T., B.C., M.S., S.Y. ile cezaevi firarileri A.A ile Ş.Ş.’yi yakalayıp gözaltına aldı. Şüphelilerin, çok sayıda ilçede hayvan hırsızlığı olayına karıştıkları belirlendi.

Şimdiye kadar 1 milyon 200 bin TL değerinde küçük ve büyükbaş hayvan çalan grubun, çaldıkları hayvanları ayaklarını bağlamadan motorlu testere ve satırla kestikleri, derisini yüzmeden parçalara ayırdıktan sonra kasaplara düşük fiyata sattıkları ortaya çıktı. Şimdiye kadar Türkiye’nin birçok ilinde hırsızlık olayına karıştıkları belirtilen şüphelilerin, hayvan hırsızlığını ilk olarak cezaevinde planladıkları ve daha sonra uygulama koydukları belirtildi.

Haberin Devamı