Gazete Vatan Logo

Çalar Saat'in sunucusu Murat Güloğlu kovuldu! İşte yerine gelen isim...

Çalar Saat programının sunucusu Murat Güloğlu'nun Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi hakkındaki sözleri affedilmedi. Güloğlu'nun işine yönetim tarafından son verildi. Yerine gelen isim de belli oldu. Peki Murat Güloğlu kimdir? Aliyev'in eşi için neler söyledi? Tamamı haberimizde...

Çalar Saat'in sunucusu Murat Güloğlu kovuldu! İşte yerine gelen isim...

Geçtiğimiz hafta Fatih Portakal’ın haber bülteninde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in eşini cumhurbaşkanı birinci yardımcısı ilan etmesi üzerine sarf ettiği, “Azerbaycan'da yarı başkanlık sistemi var. Ama bakınız nasıl bir başkanlık sistemi? Sanki aileden aileye geçen bir sistem. Demokrasi bu kadarsa, bu kadar bir sistem olur” yorumunda bulunmuştu. Portakal’ın bu sözlerinin ardından Fox TV’nin Azerbaycan yayınına son verilmişti.

MURAT GÜLOĞLU NE DEDİ?

Yaşanan bu gelişmenin ardından, Fox TV’den 7 Mart tarihinde yayınlanan Hafta Sonu Çalar Saat programında yeni bir yorum gelmiş, programı sunan Murat Güloğlu, canlı yayında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva ile ilgili “Düşünsenize, Başkan ile yardımcısı aynı yatakta… Tövbe ya Rabbim” diyerek hoş olmayan bir benzetme yapmıştı.

YERİNE GELECEK İSİM BELLİ OLDU

Güloğlu’nun bu sözleri kanal yönetimi tarafından affedilmedi ve sunucunun Çalar Saat programından gönderildiğini, Fox Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Engin Güner sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Güner, Hafta Sonu Çalar Saat programını bundan böyle İlker Karagöz’ün sunacağını açıkladı.

Haberin Devamı


engin-guner Murat Güloğlu da bu ayrılığı sosyal medya hesabından doğrulayarak, “Ailenizde yer almaktan her zaman onur ve gurur duydum. Engin bilginizden ve bilge duruşunuzdan faydalanmaya devam edeceğim. Sağolun @zumrl” dedi… Ardından da Fox TV Haber Genel Yönetmeni Doğan Şentürk’e bir teşekkür mesajı paylaşan Murat Güloğlu, “Her şey için çok teşekkür ederim. @FOXhaber ve @FOXTurkiye Ailesi’nde yer almak her zaman onur vericiydi. Teşekkürler @dogansenturk” dedi.

MURAT GÜLOĞLU KİMDİR?

6 Nisan 1975 tarihinde dünyaya gelen Murat Güloğlu, aslen sivaslıdır. Türk haber spikeri, televizyon ve İnternet gazetecisi, televizyon programı yapımcısıdır.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü mezunudur. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Avrupa Birliği ve Dış Politika Programı'nda yüksek lisans derecesine sahiptir. IPI (Uluslararası Basın Derneği) Türkiye Ofisi Sertifika Programı sahibidir.

Medya geçmişi 1995 Şubat ayında başlar. Uzun süre birçok TV kanalı haber ve program departmanında spiker, muhabir, editör ve yapımcı olarak görev almıştır. 1999 yılında üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın En İyi Televizyon Gazetecisi" ödülüne layık görülmüştür. Muhabirliğin ardından kamera önüne geçerek haber spikerliği ve program sunuculuğu yapmıştır. Halen FOX'ta Evinizin Oğlu Murat Güloğlu sloganıyla program sunuculuğu - haber spikerliği yapmakta, Çalar Saat Hafta Sonu kuşağını sunmaktadır. Bununla beraber Gazete Habertürk'ün pazar röportajlarını gerçekleştirmekte ve gazeteci Güneri Cıvaoğlu ile çalışmaktadır. Murat Güloğlu'nun "Gitmesen...Gitme Sen." isimli bir kitabı bulunmaktadır.

Haberin Devamı