Gazete Vatan Logo

Çağla Tuğaltay dosyası yeniden açıldı! Tüyler ürperten detaylar

ATV'de canlı yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında 2000 yılında boğazı kesilerek vahşice katledilen Çağla Tuğaltay’ın katil zanlısı aranmaya başlandı. 6 ay sonra zaman aşımına uğrayacak dosya ile ilgili tüyler ürperten detaylar ortaya çıktı. Çağla'nın tırnağındaki DNA örneği şoke ederken acılı anne Gülnür Saygı cinayet gününün detaylarını tek tek anlattı.

Çağla Tuğaltay dosyası yeniden açıldı! Tüyler ürperten detaylar

5 Haziran 2000 pazartesi günü İstanbul Şişli Fulya mahallesinde 15 yaşındaki lise öğrencisi Çağla Tuğaltay tam 19,5 yıl önce boğazı kesilerek katledildi. Cinayet günü doktor randevusunda olan anne kızı Çağla'ya ulaşamayınca komşularını aradı ve kızına bakmalarını söyledi.

Çağla'nın annesi olay günü ile ilgili; "Kızımı sabahleyin kalktım okula uğurladım. Uğurlarken kızım benim bu gün doktor randevum var saat 3'te diye bilgi verdim. Çağla'da eve saat 16:30 gibi geliyor. Çağla'ya ulaşamadım bir kaç aramada.

-Eşimin iş yeri gittiğim hastanenin karşısındaydı oraya gittim ulaşamıyorum Çağla'ya dedim. Eşimin çocukluğundan beri tanıyan insanlar oturuyordu apartmanda anahtarımızı vermiştik. Onu aradım ben şimdi çıkıp bakıyorum dedi. Komşumuz çıkmış bizim eve. Olay oğlumun odasında olmuş. Eve geldiğimizde ev çok kalabalıktı" açıklamalarını yaptı.

KATİL ELLERİNİ MUTFAKTA YIKADI

Çağla'nın annesi ve babası eve girdiğinde korkunç manzara ile karşılaştı. 15 yaşındaki kızları boğazı kesilerek vahşice öldürülmüştü. Cinayet ile ilgili acılı anne olay gününü şu sözlerle açıkladı;

Haberin Devamı

"Ben yukarı çıkmaya ulaşamadım eşim çıktı. Boğazı kesilmiş. Bedenini yarısı oğlumun yatağının üzerinde, ayakları yataktan sarkık bacakları açık...İç çamaşırı ve tayt giyerdi onlar yerde duruyor ama tecavüz yok. Olayı yaptıktan sonra adam mutfakta ellerini yıkamış."

YILLAR SONRA BULUNAN DNA ÖRNEĞİ

Cinayet sonrası komşuların eve girmesi delillerin dağılmasına sebep oldu. Ancak Çağla'nın tırnaklarını delil torbasına koyan polis 2014 yılında çok önemli bir ayrıntıya ulaştı. Çağla'nın tırnaklarında bir erkek DNA örneğine rastlandı. DNA örneğinin ise deri döküntüsü olduğu anlaşıldı.

ZAMAN AŞIMI SÜRESİNE 6 AY

Bütün bu bulgular sonrası ise asıl sıkıntı yaklaşan zaman aşımı süresi. Anne 6 ay sonra zaman aşımına uğrayacak olan cinayetin çözülmesini istiyor. Bu gün ise canlı yayında gelen ihbarlar hakkında 3 kişi hedef gösterildi. Cinayet ile detaylar takip edilmeye devam ediliyor.